Sunn rotgrønnsaksgrateng som er enkel å lage
1 June 2023
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Denne rotgrønnsaksgratengen er en perfekt blanding av sunne rotgrønnsaker og herlig krydder, og gir deg en matrett som ikke bare smaker fantastisk – den gir kroppen viktig næring! Denne retten er også perfekt for deg som ønsker å gå ned i vekt eller lever en sunn livsstil. Oppskriften holder til 6 porsjoner og hver porsjon inneholder kun 213 kalorier! Kan nytes for seg selv eller som en siderett til kjøtt. Nyt!
Oppskrift av Evelina Söderholm
Diettinformasjon: Denne rotgrønnsaksgratengen passer godt for vegetarianere, men kan også gjøres vegansk ved å bytte ut melk og parmesanosten med plantebaserte alternativer. Det er også en sunn rett som passer for deg som ønsker et sunt måltid eller vil ned i vekt. Retten er rik på fiber og vitaminer fra rotfruktene, og inneholder i tillegg protein fra osten, noe som gjør at den holder deg mett og fornøyd. I tillegg er den laget med litt olivenolje, noe som er en sunn fettkilde.
Porsjoner:
6
Tilberedningstid:
00:20:00
Kcal:
213
Ingredienser:
- 1 kg rotgrønnsaker, søtpotet, pastinakk, rødbet
- 1 stor løk, hakket
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 1 ss fersk timian, hakket
- 1 ss fersk rosmarin, hakket
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- ½ ts svart pepper
- 1 ½ dl melk
- 1 ½ dl revet parmesanost
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 200°C
- Skrell og skjær rotgrønnsakene i tynne skiver
- Stek løk og hvitløk i en stor stekepanne til de er myke og gjennomsiktig
- Tilsett rotgrønnsakene, timian, rosmarin, olivenolje, salt og svart pepper
- Hell melken over rotgrønnsakene og rør om forsiktig
- Legg halvparten av rotgrønnsaksblandingen i en ildfastform og strø over halvparten av den revne parmesanosten over
- Legg deretter i resterende rotgrønnsaker og strø over resterende parmesanost over
- Gratiner i ovnen i ca 40 minutter til osten har smeltet og toppen er gyldenbrun
- La stå i 10 minutter før servering