rotgrønnsaksgrateng
MiddagSunn rotgrønnsaksgrateng som er enkel å lage

Sunn rotgrønnsaksgrateng som er enkel å lage

1 June 2023

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Denne rotgrønnsaksgratengen er en perfekt blanding av sunne rotgrønnsaker og herlig krydder, og gir deg en matrett som ikke bare smaker fantastisk – den gir kroppen viktig næring! Denne retten er også perfekt for deg som ønsker å gå ned i vekt eller lever en sunn livsstil. Oppskriften holder til 6 porsjoner og hver porsjon inneholder kun 213 kalorier! Kan nytes for seg selv eller som en siderett til kjøtt. Nyt!

Oppskrift av Evelina Söderholm

Diettinformasjon: Denne rotgrønnsaksgratengen passer godt for vegetarianere, men kan også gjøres vegansk ved å bytte ut melk og parmesanosten med plantebaserte alternativer. Det er også en sunn rett som passer for deg som ønsker et sunt måltid eller vil ned i vekt. Retten er rik på fiber og vitaminer fra rotfruktene, og inneholder i tillegg protein fra osten, noe som gjør at den holder deg mett og fornøyd. I tillegg er den laget med litt olivenolje, noe som er en sunn fettkilde.

Porsjoner:

6

Tilberedningstid:

00:20:00

Kcal:

213

Ingredienser:

  • 1 kg rotgrønnsaker, søtpotet, pastinakk, rødbet
  • 1 stor løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 1 ss fersk timian, hakket
  • 1 ss fersk rosmarin, hakket
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • ½ ts svart pepper
  • 1 ½ dl melk
  • 1 ½ dl revet parmesanost

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 200°C
  • Skrell og skjær rotgrønnsakene i tynne skiver
  • Stek løk og hvitløk i en stor stekepanne til de er myke og gjennomsiktig
  • Tilsett rotgrønnsakene, timian, rosmarin, olivenolje, salt og svart pepper
  • Hell melken over rotgrønnsakene og rør om forsiktig
  • Legg halvparten av rotgrønnsaksblandingen i en ildfastform og strø over halvparten av den revne parmesanosten over
  • Legg deretter i resterende rotgrønnsaker og strø over resterende parmesanost over
  • Gratiner i ovnen i ca 40 minutter til osten har smeltet og toppen er gyldenbrun
  • La stå i 10 minutter før servering

Næringsinformasjon

Kalorier
213,5
Fiber (g)
5,9
Proteiner (g)
7,2
Fett (g)
9,2
Karbohydrater (g)
24,8
Sukker (g)
11,8