Pinnekjøtt
28 October 2022
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Pinnekjøtt er en stor favoritt hos mange til julemiddagen, eller til julebord og i romjulen. Her har vi en oppskrift på pinnekjøtt med asiatisk vri, som passer for deg som vil prøve noe nytt! Oppskriften holder til 4 porsjoner og tar kun 4 timer å lage. Perfekt om du har resten som du ønsker å spise opp! Husk at du må forberede kjøttet en dag før du skal servere retten. Mums for hele familien!
Oppskrift av Evelina Söderholm
Porsjoner:
4
Tilberedningstid:
23:01:00
Kcal:
729.3
Ingredienser:
- 300 g røkt pinnekjøtt
- 12 steam buns
- 150 g rødkål eller rødkålsalat
- 1 gulrot
- 50 g agurk
- 0,5 dl teriyaki saus
- 20 g sriracha
- Koriander til topping
Slik gjør du:
- Legg kjøttet i vann, følg instruksjonene på pakken. 12 eller 24 timer
- Legg to lag med bjørkepinner, eller bruk en form for rist, i bunnen av en stor kjele. Fyll vann så det nesten dekker pinnene/risten. Legg kjøttet på. Damp kjøttet under lokk i 3-4 timer, til kjøttet løsner fra beinet
- Strimle gulrot, agurk og eventuelt rødkål
- Varm steam buns etter instruksjonene på pakken
- Skiv eller riv kjøttet i mindre biter
- Server kjøttet med steam buns, grønnsaker, teriyaki saus og sriracha saus. Topp med koriander
Næringsinformasjon
Kalorier
729.3
Fiber (g)
3.4
Proteiner (g)
31.8
Fett (g)
30.5
Karbohydrater (g)
84.1
Sukker (g)
15.9