Oppskrift på chia- og kikertpannekaker
PannekakerVelsmakende chia- og kikertspannekaker

Velsmakende chia- og kikertspannekaker

6 November 2018

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Får man spise pannekaker til middag? Så klart! Velsmakende og fulle med proteiner og fiber, da det er tilsatt kikerter og serveres med cottage cheese, samt peanøttsmør. PS, om du vil lage retten helt vegansk, velg et plantebasert alternativ til cottage cheese.

Porsjoner:

1-2

Kcal:

509

Ingredienser:

  • 1 boks kikerter, ferdig kokt
  • 2 ss chiafrø
  • 6 ss vann
  • 1 stk banan
  • 1 dl havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl cottage cheese, mager
  • 3 ss peanøttsmør (100 %)
  • 50 g blåbær

Slik gjør du:

  • Rør sammen chiafrø med vann. La stå og svelle i 15 minutter
  • Kjør deretter den svelne chiaen med kikerter, banan, havregryn, bakepulver og salt i en foodprosessor til det er en deig
  • Stek i en non-stick stekepanne på mellomvarme (da trenger du ikke smør eller olje i stekepannen)
  • Server med cottage cheese, peanøttsmør og blåbær

Per porsjon:

Kalorier: 509

Fiber (g): 16

Proteiner (g): 29,9

Fett (g): 21,9

Karbohydrater (g): 59,7

Sukker (g): 14,6

I samarbeid med Evelina Söderholm