Vegetar vårruller med rispapir
25 June 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Lag dine egne vegetar våruller med rispapir – og fyll med det du har hjemme! Bytt ut grønnsakene, nøttene eller de ferske urtene med det du har hjemme i kjøleskapet. En perfekt restemiddag som blir utroli godt. Denne oppskriften holder til 2 porsjoner og tar kun 35 minutter å lage.
Porsjoner:
2
Kcal:
568
Ingredienser:
- 1 stk squash (400 g)
- 2 stk gulrot (200 g)
- ½ kål
- 1 stk paprika
- Noen blader fersk mynte
- Noen blader fersk koriander
- 10 stk rispapir
- 2 ss peanøtter
Saus:
- 2 ss peanøttsmør
- 1 ss sitronjuice
- 2 ss tahini
- 1 ss fibersirup clear
- 1 ss soyasaus
- 1,25 krm tørket ingefær
Slik gjør du:
- Rør sammen alle ingrediensene til sausen
- Riv squashen i en spiralkutter eller skiv med en knis så det blir !pasta»
- Riv gulrøttene grovt, hakk paprika og skiv kålen. Finhakk koriander og mynte
- Legg alt sammen i en stor skål med 2 ss av sausen
- Rør godt om
- Kok opp vann og hell i en form som er så stor at rispapiret får plass. Dypp rispapiret noen sekunder i vann og ta det opp. Legg rispapiret på en benk og fyll med !squash-salaten» samt eventuelle ferske urter. Brett inn kantene og rull sammen.
- Server de ferdige vårrullene med resten av sausen.
- Har du mer av «squash-salaten» igjen kan det serveres ved siden av
Per porsjon:
Kalorier: 567,9
Fiber (g): 16,9
Proteiner (g): 16,7
Fett (g): 21,9
Karbohydrater (g): 69,1
Sukker (g): 16,2
Oppskrift av Evelina Söderholm