vegetar vårruller med rispapir
VegetarVegetar vårruller med rispapir

Vegetar vårruller med rispapir

25 June 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Lag dine egne vegetar våruller med rispapir – og fyll med det du har hjemme! Bytt ut grønnsakene, nøttene eller de ferske urtene med det du har hjemme i kjøleskapet. En perfekt restemiddag som blir utroli godt. Denne oppskriften holder til 2 porsjoner og tar kun 35 minutter å lage.

Porsjoner:

2

Kcal:

568

Ingredienser:

  • 1 stk squash (400 g)
  • 2 stk gulrot (200 g)
  • ½ kål
  • 1 stk paprika
  • Noen blader fersk mynte
  • Noen blader fersk koriander
  • 10 stk rispapir
  • 2 ss peanøtter

Saus:

  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss sitronjuice
  • 2 ss tahini
  • 1 ss fibersirup clear
  • 1 ss soyasaus
  • 1,25 krm tørket ingefær

Slik gjør du:

  • Rør sammen alle ingrediensene til sausen
  • Riv squashen i en spiralkutter eller skiv med en knis så det blir !pasta»
  • Riv gulrøttene grovt, hakk paprika og skiv kålen. Finhakk koriander og mynte
  • Legg alt sammen i en stor skål med 2 ss av sausen
  • Rør godt om
  • Kok opp vann og hell i en form som er så stor at rispapiret får plass. Dypp rispapiret noen sekunder i vann og ta det opp. Legg rispapiret på en benk og fyll med !squash-salaten» samt eventuelle ferske urter. Brett inn kantene og rull sammen.
  • Server de ferdige vårrullene med resten av sausen.
  • Har du mer av «squash-salaten» igjen kan det serveres ved siden av

Per porsjon:

Kalorier: 567,9

Fiber (g): 16,9

Proteiner (g): 16,7

Fett (g): 21,9

Karbohydrater (g): 69,1

Sukker (g): 16,2

Oppskrift av Evelina Söderholm