Vegetar moussaka med soya patty
25 June 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
En enkel oppskrift på vegetar moussaka med soya patty istedenfor kjøtt! Proteininnholdet er høyt og retten er naturlig glutenfri. Tilsett fersk chili eller chilikrydder i tomatsausen hvis du ønsker litt mer kick. Oppskriften holder til 4 porsjoner og passer perfekt til små middagsselskap, familiemiddag eller i matboksen til lunsj dagen etter.
Porsjoner:
4
Tilberedningstid:
00:30:00
Kcal:
549
Ingredienser:
- 650 g potet
- 300 g aubergine (1 stk)
- 500 g soyafarse
- 1 boks pastasaus, hvitløk og urter
- 200 g Cremé fraîche lett 18 %
- 1 ss rapsolje
- 1 stk egg
- 50 g lettost 10 %
- 1 ts salt
- 1 ts sort pepper
Slik gjør du:
- Kok potetene i 15 minutter
- Sett ovnen på 225 grader
- Smør en ildfastform, skiv potetene og legg i bånn.
- Skjær opp auberginen i biter og stek den sammen med soyafarsen i olje. Tilsett halvparten av oppgitt mengde salt og pepper, og hell deretter i tomatsausen. Kok opp og hell over potetene.
- Bland cremé fraîche med egg, samt salt og pepper (resterende mengde). Bred den over soyafarsen og dekk til med skiver av lettost
- Stek midt i ovnen i 15 minutter
- La gjerne hvile 10-15 minutter før servering
Per porsjon:
Kalorier: 549,2
Fiber (g): 14,2
Proteiner (g): 35,2
Fett (g): 20,4
Karbohydrater (g): 49,2
Sukker (g): 21,9
Oppskrift av Evelina Söderholm