vegetar moussaka med soya patty
VegetarVegetar moussaka med soya patty

Vegetar moussaka med soya patty

25 June 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

En enkel oppskrift på vegetar moussaka med soya patty istedenfor kjøtt! Proteininnholdet er høyt og retten er naturlig glutenfri. Tilsett fersk chili eller chilikrydder i tomatsausen hvis du ønsker litt mer kick. Oppskriften holder til 4 porsjoner og passer perfekt til små middagsselskap, familiemiddag eller i matboksen til lunsj dagen etter.

Porsjoner:

4

Tilberedningstid:

00:30:00

Kcal:

549

Ingredienser:

  • 650 g potet
  • 300 g aubergine (1 stk)
  • 500 g soyafarse
  • 1 boks pastasaus, hvitløk og urter
  • 200 g Cremé fraîche lett 18 %
  • 1 ss rapsolje
  • 1 stk egg
  • 50 g lettost 10 %
  • 1 ts salt
  • 1 ts sort pepper

Slik gjør du:

  • Kok potetene i 15 minutter
  • Sett ovnen på 225 grader
  • Smør en ildfastform, skiv potetene og legg i bånn.
  • Skjær opp auberginen i biter og stek den sammen med soyafarsen i olje. Tilsett halvparten av oppgitt mengde salt og pepper, og hell deretter i tomatsausen. Kok opp og hell over potetene.
  • Bland cremé fraîche med egg, samt salt og pepper (resterende mengde). Bred den over soyafarsen og dekk til med skiver av lettost
  • Stek midt i ovnen i 15 minutter
  • La gjerne hvile 10-15 minutter før servering

Per porsjon:

Kalorier: 549,2

Fiber (g): 14,2

Proteiner (g): 35,2

Fett (g): 20,4

Karbohydrater (g): 49,2

Sukker (g): 21,9

Oppskrift av Evelina Söderholm