Oppskrift på mexican bowl
MiddagMexican bowl

Mexican bowl

4 December 2018

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Raskt måltid med hele 35 g proteiner per porsjon. Quinoa kan erstattes med det du har hjemme, ris, korn, bygg eller lignende! Visste du at quinoa er et frø, og at det dyrkes i både Norge og Sverige?

Porsjoner:

2

Kcal:

552

Ingredienser:

  • 400 g kjøttdeig, 14 %
  • 1,5 ss grillkrydder, gjerne uten tilsatt sukker
  • 1 liten boks mais
  • 1 boks kidneybønner
  • 125 g tomat
  • 1 stk stor løk
  • Koriander etter smak
  • 4 dl kokt quinoa
  • ½ sitron
  • 4 dl tyrkisk yoghurt

Slik gjør du:

  • Kok quinoa etter anvisning på pakken
  • Stek kjøttdeigen i en non-stick stekepanne. Tilsett grillkrydder
  • Hakk tomat og løk. Hell vannet av mais og kidneybønner
  • Hell alle ingrediensene i en skål. Press sitron over grønnsakene
  • Topp med koriander og server med yoghurt

Per porsjon:

Kalorier: 552

Fiber (g): 7

Proteiner (g): 35

Fett (g): 27

Karbohydrater (g): 39

Sukker (g): 12

I samarbeid med Evelina Söderholm