Lavkarbo tacopai
19 September 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Lyst til å prøve en ny vri på tacomiddagen? Da er denne oppkriften på lavkarbo tacopai midt i blinken! Perfekt enten du har gjester eller bare vil kose deg en fredagskveld. Ved å bytte ut melet mot kikerter i paideigen, blir det færre karbohydrater og høyere proteininnhold. Bytt ut kjøttdeigen med en vegetariskdeig for en vegetarisk pai. Oppskriften holder til 2 porsjoner.
Porsjoner:
2
Tilberedningstid:
00:20:00
Kcal:
545
Ingredienser:
- 1 boks kokte kikerter
- 3 ss mandelmel
- 1 ss kokosolje
- 0,5 ts salt
Fyll:
- 50 g gul løk
- 100 g babytomat
- 0,5 stor paprika
- 500 g kjøttdeig 5 %
- 1 ss tacokrydder uten sukker
- 1 osteskive lettost 10 %
- 1 stk egg
- 0,5 dl tyrkisk yoghurt 10 %
Slik gjør du:
- Kjør kikerter, mandelmel, kokosolje og salt i en kjøkkenmaskin til du har en jevn deig. Ved behov, tilsett litt vann. Trykk ut deigen i en brødform ikledd bakepapir. Sett 10-30 minutter i kjøleskapet. Sett ovnen på 200 grader. Forstek midt i ovnen i 25 minutter. Lag fyllet i mellomtiden.
- Stek kjøttdeigen i en stekepanne. Slå av varmen og tilsettt hakket paprika, løk, tacokrydder, egg og yoghurt. Rør om. Når paideigen er ferdig forstekt, ta ut og hell i fyllet. Ta osteskiven og del i små biter, og deretter strø over for en fin overflate. Stek midt i ovnen i 25 minutter. Ta ut og la den gjerne avkjles seg litt før servering.
Per porsjon:
Kalorier: 545,3
Fiber (g): 9,8
Proteiner (g): 39,6
Fett (g): 27,5
Karbohydrater (g): 31,3
Sukker (g): 7,1
Oppskrift av Evelina Söderholm