lavkarbo tacopai på tallerken med urter
LavkarboLavkarbo tacopai

Lavkarbo tacopai

19 September 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Lyst til å prøve en ny vri på tacomiddagen? Da er denne oppkriften på lavkarbo tacopai midt i blinken! Perfekt enten du har gjester eller bare vil kose deg en fredagskveld. Ved å bytte ut melet mot kikerter i paideigen, blir det færre karbohydrater og høyere proteininnhold. Bytt ut kjøttdeigen med en vegetariskdeig for en vegetarisk pai. Oppskriften holder til 2 porsjoner.

Porsjoner:

2

Tilberedningstid:

00:20:00

Kcal:

545

Ingredienser:

  • 1 boks kokte kikerter
  • 3 ss mandelmel
  • 1 ss kokosolje
  • 0,5 ts salt

Fyll:

  • 50 g gul løk
  • 100 g babytomat
  • 0,5 stor paprika
  • 500 g kjøttdeig 5 %
  • 1 ss tacokrydder uten sukker
  • 1 osteskive lettost 10 %
  • 1 stk egg
  • 0,5 dl tyrkisk yoghurt 10 %

Slik gjør du:

  • Kjør kikerter, mandelmel, kokosolje og salt i en kjøkkenmaskin til du har en jevn deig. Ved behov, tilsett litt vann. Trykk ut deigen i en brødform ikledd bakepapir. Sett 10-30 minutter i kjøleskapet. Sett ovnen på 200 grader. Forstek midt i ovnen i 25 minutter. Lag fyllet i mellomtiden.
  • Stek kjøttdeigen i en stekepanne. Slå av varmen og tilsettt hakket paprika, løk, tacokrydder, egg og yoghurt. Rør om. Når paideigen er ferdig forstekt, ta ut og hell i fyllet. Ta osteskiven og del i små biter, og deretter strø over for en fin overflate. Stek midt i ovnen i 25 minutter. Ta ut og la den gjerne avkjles seg litt før servering.

Per porsjon:

Kalorier: 545,3

Fiber (g): 9,8

Proteiner (g): 39,6

Fett (g): 27,5

Karbohydrater (g): 31,3

Sukker (g): 7,1

Oppskrift av Evelina Söderholm