Lavkarbo lasagne med squash
25 June 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Prøv denne oppskriften på lavkarbo lasagne med squash og få en sunnere versjon av lasagne. Spis den med god samvittighet og få en ny smaksopplevelse med høyt innhold av proteiner. Oppskriften holder til 4 porsjoner, perfekt å servere dine middagsgjester, eller ha med restene til lunsj dagen etter.
Porsjoner:
4
Tilberedningstid:
00:30:00
Kcal:
267
Ingredienser:
- 400 g kjøttdeig (5 %)
- 3 hvitløksfedd
- 1 stk gul løk
- 1 stk fersk chili
- 1 pakke hakkede tomater
- 2 ss tomatpuré
- 3 ss vann
- 1 boks kesam 7,1 %
- 1 stk squash (450 g)
- 1 ts oregano
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts salt
- 0,5 ts svart pepper
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader
- Skiv squash med mandolin eller kniv, 0,5 cm tykke skiver
- Legg dem utover og strø salt over skivene, la ligge i 10 minutter. Tørk av væsken, snu skivene og salt på andre siden. La ligge i ytterligere 10 minutter og tørk deretter av væsken
- I mellomtiden, finhakk løk og chili. Varm olje i en stekepanne, stek løk, chili og hvitløk. Tilsett kjøttdeigen og når kjøttet er gjennomstekt tilsetter du hakkede tomater, tomatpuré og vann. Tilsett deretter alle krydderne og la det småkoke i noen minutter
- Legg deretter squash, kjøttdeig og kesam lagvis. Avslutt med kesam og stek midt i ovnen i 25 minutter
Per porsjon:
Kalorier: 266,8
Fiber (g): 3,1
Proteiner (g): 27,5
Fett (g): 10,2
Karbohydrater (g): 16,2
Sukker (g): 12,8
Oppskrift av Evelina Söderholm