Lavkarbo knekkebrød med mandelmel
30 April 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Knekkebrød er veldig godt og passer perfekt som frokost, lunsj og mellommåltid. Denne oppskriften er både glutenfri og lav på karbohydrater, og er laget med mandelmel. Hold deg mett og nyt disse smakfulle knekkebrødene som kan toppes med alt du måtte ønske. Oppskriften holder til 20 knekkebrød.
Porsjoner:
20
Tilberedningstid:
00:25:00
Kcal:
101
Ingredienser:
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl gresskarfrø
- 1 dl linfrø, hele
- 1 dl mandelmel
- 0,5 dl chiafrø
- 0,5 dl rapsolje
- 1,5 ts salt
- 4 dl vann
Slik gjør du:
- Rør sammen alle ingrediensene, tilsett deretter kokende vann og rør rundt. La deigen stå og hvile i 15 minutter. Sett ovnen på 150 grader varmluft
- Bre ut deigen jevnt på et stekebrett med bakepapir
- Sett midt i ovnen i 30 minutter. Ta ut brettet og rut opp med en kniv. Sett deretter inn i ovnen igjen. La stå i ytterligere 1,5 time.
- Åpne ovnen og kjenn om brødet er tørt og hardt. Er den ikke helt ferdig, slår du bare av ovnen og lar brødet stå igjen på ettervarme
- Ta ut og la hvile
- Oppbevar i kjøkkenskapet
Per porsjon:
Kalorier: 101,4
Fiber (g): 2,3
Proteiner (g): 2,9
Fett (g): 9,2
Karbohydrater (g): 0,8
Sukker (g): 0,2
Oppskrift av Evelina Söderholm