Lavkarbo granola
25 June 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Det er enkelt å lage granola selv, test ut lavkarbo granola! Denne oppskriften har lavt karbohydratinnhold, samtidig som den er høy på protein. Oppskriften holder til 15 porsjoner, hvor én porsjon er 50 gram.
Porsjoner:
15
Tilberedningstid:
00:10:00
Kcal:
227
Ingredienser:
- 150 g hele mandler
- 150 g cashewnøtter
- 65 g gresskarfrø
- 65 g solsikkefrø
- 50 g chiafrø
- 36 g kokosflak
- 75 g mandelsmør
- 1 dl vann
- 4 ts frystørkede bringebær
- 2 ts sukrin melis
- ½ ts vaniljesukker
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader
- Bland mandler og cashewnøtter i en kjøkkenmaskin til du har en blanding med store og små biter. Sett til side
- Bland deretter gresskarfrø og solsikkefrø i en kjøkkenmaskin til du har en blanding med store og små biter
- I en bolle, bland vaniljesukker, sukrin, vann, mandelsmør og chiafrø til du har en glatt masse. Tilsett deretter nøttene, frøene og kokosen fra kjøkkenmaskinen. Rør om
- Trykk ut deigen på et stekebrett med bakepapir. Sett i ovnen i 40 minutter. La hvile
- Smul granola kaken med hendene. Tilsett de frystetørkede bringebærene. Oppbevar i en glasskrukke
Per porsjon:
Kalorier: 226,7
Fiber (g): 4,7
Proteiner (g): 7,7
Fett (g): 18,6
Karbohydrater (g): 7,7
Sukker (g): 1,6
Oppskrift av Evelina Söderholm