Grillet laks på spyd
20 June 2018
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Denne lette og friske sommerretten passer perfekt på grillen. Oppskriften på grillet laksespyd holder til 2 porsjoner og hver porsjon inneholder 51 g proteiner. Velbekomme!
Se også: Oppskrift på grillet ytrefilet
Porsjoner:
2
Kcal:
685
Ingredienser Laksespyd:
- 500 g laks, 4 stk fileter
- 1 ts salt
- 3 krm sitronpepper
- 1 dl hakket dill
- ½ sitron
Ingredienser Saus:
- 3 dl creme fraiche, lett 10 %
- 1 ts sennep, grov
- 2 ss fersk revet ingefær
- 2 ts wasabi
- 2 ss gressløk
- 3 krm salt
- 1 krm pepper
Tilbehør:
- 1 stk maikolbe
Slik gjør du:
- Laksespyd: Legg tre-spydene i bløt et par minutter. Skjær laksen i terninger, prøv å få til samme størrelse på alle bitene. Tre laksen og skiver med sitron på spydene. Salt og pepre. Legg på varm grill 7-8 minutter med skinnsiden ned. Strø over dill og server.
- Saus: Bland creme fraiche, sennep, ingefær, wasabi og gressløk. Smak til med salt og pepper
- Maikolbe: Legg på grillen og del i to. smak til med salt. Server laksespydene med saus og mais. Lett og frisk sommerrett.
Høyt proteininnhold og masse sunne fettsyrer i laksen!
Per porsjon:
Kalorier: 685,2
Fiber (g): 4,5
Proteiner (g): 51,5
Fett (g): 43
Karbohydrater (g): 26,7
Sukker (g): 13
I samarbeid med Evelina Söderholm