oppskrift på grillet laksespyd
FiskGrillet laks på spyd

Grillet laks på spyd

20 June 2018

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Denne lette og friske sommerretten passer perfekt på grillen. Oppskriften på grillet laksespyd holder til 2 porsjoner og hver porsjon inneholder 51 g proteiner. Velbekomme!

Se også: Oppskrift på grillet ytrefilet

Porsjoner:

2

Kcal:

685

Ingredienser Laksespyd:

  • 500 g laks, 4 stk fileter
  • 1 ts salt
  • 3 krm sitronpepper
  • 1 dl hakket dill
  • ½ sitron

Ingredienser Saus:

  • 3 dl creme fraiche, lett 10 %
  • 1 ts sennep, grov
  • 2 ss fersk revet ingefær
  • 2 ts wasabi
  • 2 ss gressløk
  • 3 krm salt
  • 1 krm pepper

Tilbehør:

  • 1 stk maikolbe

Slik gjør du:

  • Laksespyd: Legg tre-spydene i bløt et par minutter. Skjær laksen i terninger, prøv å få til samme størrelse på alle bitene. Tre laksen og skiver med sitron på spydene. Salt og pepre. Legg på varm grill 7-8 minutter med skinnsiden ned. Strø over dill og server.
  • Saus: Bland creme fraiche, sennep, ingefær, wasabi og gressløk. Smak til med salt og pepper
  • Maikolbe: Legg på grillen og del i to. smak til med salt. Server laksespydene med saus og mais. Lett og frisk sommerrett.

Høyt proteininnhold og masse sunne fettsyrer i laksen!

Per porsjon:

  • Kalorier: 685,2

  • Fiber (g): 4,5

  • Proteiner (g): 51,5

  • Fett (g): 43

  • Karbohydrater (g): 26,7

  • Sukker (g): 13

I samarbeid med Evelina Söderholm