Vegetartaco med avokadohummus og syltet rødløk
7 December 2020
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Taco kan være like godt uten kjøtt, og metter liker mye. Vegetartaco er godt for miljøet og store og små mager.
Kombinasjonen søtt, salt og syrlig er noe av det diggeste som finnes. Varier den klassiske fredagstacoen med denne spennende og smakfulle varianten. Har du familiemedlemmer eller venner som er litt skeptiske til kjøtterstatninger? Server dem denne vegetartacoen og se dem forandre mening!
Porsjoner:
4
Ingredienser:
- 1 pk Anamma Vegofars
- 1 boks røde linser
- 1 mango
- frisk koriander
- 8-10 tortillalefser, gjerne fullkorn
Avokadohummus:
- 1 boks kikerter
- 2 avokado
- 1-2 ss olivenolje
- 1 hvitløksfedd
- ½-1 sitron, evt. lime
- En klype spisskummen
- salt og pepper
Syltet rødløk:
- 2 stk rødløk
- 1 dl eddik 7%
- 1,5 dl sukker
- 3 dl vann
- ¼ ts pepper
Slik gjør du:
- Syltet rødløk: Skrell og skjær løken i skiver. Kok opp eddik, sukker, vann og pepper i en kjele. Ha oppskåret rødløk i kjelen. Ha deretter blandingen over i en egnet beholder og sett til avkjøling. Dette bør gjøres 1-2 dager i forveien.
- Avokadohummus: Skyll kikertene godt og la dem renne av seg. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til du har en jevn blanding. Smak til med sitron og krydder.
- Stek vegofarsen i litt smør på middels varme i cirka 10 minutter. Rør inn godt skylte linser og stek et par minutter til. Smak til med salt, pepper, spisskummen og kanskje et lite dryss chilipulver. Fjern skall og stein på mangoen. Skjær fruktkjøttet i lange staver. Server lune wraps fylt med avokadohummus, vegofarse, mango, syltet rødløk og frisk koriander.
- Tips: Om ikke alle er like begeistret for hummus kan du f. eks. halvere avokadohummusen og lage guacamole med den andre avokadoen. Begge deler er veldig godt, så lag det dere synes smaker best!