vegetarpizza med mozzarella
VegetarVegetarpizza med mozzarella

Vegetarpizza med mozzarella

13 June 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Dette er en oppskrift på en sunnere pizza med masse protein. Topp den med tomatsausen og grønnsakene du har liggende hjemme. Et godt tips er å lage dobbel oppskrift – frys den ene bunnen – så har du alltid en sunn pizza tilgjengelig! Oppskriften holder til 6 porsjoner.

Porsjoner:

6

Tilberedningstid:

00:20:00

Kcal:

439.8

Ingredienser:

  • 1 stk stort beger mager cottage cheese
  • 12 dl havregryn
  • 4 stk egg
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 boks tomatsaus, uten tilsatt sukker
  • 1 pose italiensk mozzarella
  • 2 stk sjampinjong
  • 8-10 stk små tomater
  • 1 pose ruccola

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Kjør havregryn, bakepulver og salt i en kjøkkenmaskin til havregrynen har blitt til mel. Sett melet til siden
  • Kjør cottage cheese og egg i kjøkkenmaskin til en glatt masse
  • Rør deretter massen sammen med havremelet til en deig
  • Trykk eller kjevle ut deigen på et stekebrett med bakepapir
  • Bre utover tomatsausen og topp med tomat, mozzarella og sjampinjong
  • Stek 20 minutter midt i ovnen
  • Ta ut og topp med ruccola før servering

Per porsjon:

Kalorier: 439,8

Fiber (g): 6,3

Proteiner (g): 26,4

Fett (g): 15,2

Karbohydrater (g): 46,7

Sukker (g): 4,9

Oppskrift av Evelina Söderholm