Vegetarpai med brokkoli
30 April 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Denne vegetariske brokkolipaien er både smaksrik og rik på proteiner. Perfekt måltid som gir deg all den næringen du trenger etter en lang dag på jobb, trening eller skole. Oppskriften holder til tre porsjoner og er glutenfri.
Porsjoner:
3
Tilberedningstid:
01:00:00
Kcal:
434
Ingredienser:
- 1 boks kokte kikerter
- 3 ss mandelmel
- 2 ss olivenolje
- 0,5 ts salt
- 1 lite hodet brokkoli
- 1 liten løk
- 4 stk egg
- 2,5 dl melk, fettfri
- 1 neve spinat
- 1 fedd hvitløk
- ¼ ts svart pepper
- 1 ts salt
Slik gjør du:
- Paibunn: bland sammen kikerter, mandelmel, olivenolje og salt med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin
- Trykk deigen ut i en paiform, stikk lett med en gaffel og sett i kjøleskapet 10-30 minutter. Sett ovnen på 200 grader.
- Forstek paideigen midt i ovnen i 20 minutter
- Skjær brokkoli i mindre biter og finhakk løken. Rør sammen egg, melk, presset hvitløk, spinat, salt og pepper
- Fordel brokkoli og løk i paiformen, hell over eggeblandingen. Stek i nedre del av ovnen i 30 minutter
- La hvile noe før servering. Server gjerne med en salat
Per porsjon:
Kalorier: 434
Fiber (g): 8,3
Proteiner (g): 24
Fett (g): 24,5
Karbohydrater (g): 30,6
Sukker (g): 9,9
Oppskrift av Evelina Söderholm