vegetarpai med brokkoli oppskrift
VegetarVegetarpai med brokkoli

Vegetarpai med brokkoli

30 April 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Denne vegetariske brokkolipaien er både smaksrik og rik på proteiner. Perfekt måltid som gir deg all den næringen du trenger etter en lang dag på jobb, trening eller skole. Oppskriften holder til tre porsjoner og er glutenfri.

Porsjoner:

3

Tilberedningstid:

01:00:00

Kcal:

434

Ingredienser:

  • 1 boks kokte kikerter
  • 3 ss mandelmel
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 1 lite hodet brokkoli
  • 1 liten løk
  • 4 stk egg
  • 2,5 dl melk, fettfri
  • 1 neve spinat
  • 1 fedd hvitløk
  • ¼ ts svart pepper
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

  • Paibunn: bland sammen kikerter, mandelmel, olivenolje og salt med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin
  • Trykk deigen ut i en paiform, stikk lett med en gaffel og sett i kjøleskapet 10-30 minutter. Sett ovnen på 200 grader.
  • Forstek paideigen midt i ovnen i 20 minutter
  • Skjær brokkoli i mindre biter og finhakk løken. Rør sammen egg, melk, presset hvitløk, spinat, salt og pepper
  • Fordel brokkoli og løk i paiformen, hell over eggeblandingen. Stek i nedre del av ovnen i 30 minutter
  • La hvile noe før servering. Server gjerne med en salat

Per porsjon:

Kalorier: 434

Fiber (g): 8,3

Proteiner (g): 24

Fett (g): 24,5

Karbohydrater (g): 30,6

Sukker (g): 9,9

Oppskrift av Evelina Söderholm