vegetarlasagne med linser
VegetarVegetarlasagne med linser

Vegetarlasagne med linser

4 June 2021

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Denne oppskriften på vegetarlasagne med linser holder til 6 porsjoner og lages på kun 40 minutter. Perfekt for deg som skal lage middag til hele familien, eller som er glad i restemat. Hver porsjon har kun 442 kalorier og hele 23 gram protein. Prøv den og nyt!

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner:

6

Tilberedningstid:

00:40:00

Kcal:

441

Ingredienser:

  • 200 g lasagneplater, 12 stk
  • 1 ss rapsolje
  • 4 stilker stangselleri, hakket i biter
  • 4 gulrøtter, hakket i biter
  • Gul løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • ½ rød chili, finhakket
  • 4 dl tørkede røde linser
  • 2 bokser hakkede tomater, chilismak
  • 2 ss kinesisk soya
  • 1 ss curry
  • 2 ss grønnsaksbuljongpulver eller 1 buljongtærning
  • 9 dl vann
  • 1 dl revet mozzarella, eksempel apetina mozzarella med 24% protein

Slik gjør du:

  • Fres løken i olje i en stor gryte så den får litt farge
  • Tilsett gulrot, selleri, hvitløk og chili, la det frese noen minutter
  • Tilsett hakkede tomater, soya, curry, grønnsaksbuljong, vann og linser
  • Kok opp og la koke på middels varme i 15 minutter. Rør om innimellom
  • Sett ovnen på 220 grader
  • Legg 3 lasagneplater i en ildfastform, legg lagvis linseblandingen med lasagneplater og topp til slutt med mozzarella
  • Sett midt i ovnen i 20 minutter. La gjerne hvile 10 minutter før servering

Næringsinformasjon

Kalorier
441,7
Fiber (g)
10,5
Proteiner (g)
23,4
Fett (g)
6,5
Karbohydrater (g)
66,3
Sukker (g)
12,6