Vegetarlasagne med linser
4 June 2021
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Denne oppskriften på vegetarlasagne med linser holder til 6 porsjoner og lages på kun 40 minutter. Perfekt for deg som skal lage middag til hele familien, eller som er glad i restemat. Hver porsjon har kun 442 kalorier og hele 23 gram protein. Prøv den og nyt!
Oppskrift av Evelina Söderholm
Porsjoner:
6
Tilberedningstid:
00:40:00
Kcal:
441
Ingredienser:
- 200 g lasagneplater, 12 stk
- 1 ss rapsolje
- 4 stilker stangselleri, hakket i biter
- 4 gulrøtter, hakket i biter
- Gul løk, hakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- ½ rød chili, finhakket
- 4 dl tørkede røde linser
- 2 bokser hakkede tomater, chilismak
- 2 ss kinesisk soya
- 1 ss curry
- 2 ss grønnsaksbuljongpulver eller 1 buljongtærning
- 9 dl vann
- 1 dl revet mozzarella, eksempel apetina mozzarella med 24% protein
Slik gjør du:
- Fres løken i olje i en stor gryte så den får litt farge
- Tilsett gulrot, selleri, hvitløk og chili, la det frese noen minutter
- Tilsett hakkede tomater, soya, curry, grønnsaksbuljong, vann og linser
- Kok opp og la koke på middels varme i 15 minutter. Rør om innimellom
- Sett ovnen på 220 grader
- Legg 3 lasagneplater i en ildfastform, legg lagvis linseblandingen med lasagneplater og topp til slutt med mozzarella
- Sett midt i ovnen i 20 minutter. La gjerne hvile 10 minutter før servering
Næringsinformasjon
Kalorier
441,7
Fiber (g)
10,5
Proteiner (g)
23,4
Fett (g)
6,5
Karbohydrater (g)
66,3
Sukker (g)
12,6