Vegetarisk moussaka med aubergine, squash og kikerter
7 December 2020
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Ovnsretten moussaka er en tradisjonell gresk rett som smaker like godt uten kjøtt. Enkelt å lage er det også. Perfekt til kjøttfri mandag eller hvis noen i familien er vegetarianer.
Porsjoner:
4
Ingredienser:
- 1 pk TORO Gresk Moussaka
- 1 stk aubergine
- 1 stk squash
- 2 ss nøytral olje
- 1 boks kikerter
- 3,5 dl vann
- 5,5 dl melk
- 1 ts timian
- 100 g ost
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 225°C.
- Kutt squash og aubergine i skiver. Stekes lett i olje og legges over på en tallerken. Ha kikerter i en kjele og tilsett innholdet i posen merket «kjøttsaus» (denne inneholder ikke kjøtt, men er en miks til tomatsaus), tilsett vann og kok i ca 2 min. Rør om innimellom.
- Kok opp innholdet i posen merket «potetskiver i lys saus» med melk. La det småkoke i 5 min.
- Legg lagvis kikertsaus, aubergine og squash samt potetskiver i lys saus i en ildfast ca 2 liters form. Smør formen med formfett, olje eller smør på forhånd. Dryss over revet ost og stek ved 225°C i 20-25 min på midterste rille til osten er gyllen. Vel bekomme!
- Server gjerne med gresk salat: Skjær agurk, tomat og rødløk i biter, med fetaost og noen oliven på toppen. Drypp over med dressing av olivenolje, sitron, salt og pepper. Og drøm deg til vakre Hellas.