Vegetarisk moussaka med aubergine, squash og kikerter
VegetarVegetarisk moussaka med aubergine, squash og kikerter

Vegetarisk moussaka med aubergine, squash og kikerter

7 December 2020

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Ovnsretten moussaka er en tradisjonell gresk rett som smaker like godt uten kjøtt. Enkelt å lage er det også. Perfekt til kjøttfri mandag eller hvis noen i familien er vegetarianer.

Porsjoner:

4

Ingredienser:

  • 1 pk TORO Gresk Moussaka
  • 1 stk aubergine
  • 1 stk squash
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 boks kikerter
  • 3,5 dl vann
  • 5,5 dl melk
  • 1 ts timian
  • 100 g ost

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 225°C.
  • Kutt squash og aubergine i skiver. Stekes lett i olje og legges over på en tallerken. Ha kikerter i en kjele og tilsett innholdet i posen merket «kjøttsaus» (denne inneholder ikke kjøtt, men er en miks til tomatsaus), tilsett vann og kok i ca 2 min. Rør om innimellom.
  • Kok opp innholdet i posen merket «potetskiver i lys saus» med melk. La det småkoke i 5 min.
  • Legg lagvis kikertsaus, aubergine og squash samt potetskiver i lys saus i en ildfast ca 2 liters form. Smør formen med formfett, olje eller smør på forhånd. Dryss over revet ost og stek ved 225°C i 20-25 min på midterste rille til osten er gyllen. Vel bekomme!
  • Server gjerne med gresk salat: Skjær agurk, tomat og rødløk i biter, med fetaost og noen oliven på toppen. Drypp over med dressing av olivenolje, sitron, salt og pepper. Og drøm deg til vakre Hellas.