Vegetar wok med kokosmelk
13 June 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Dette er en oppskrift på en vegetarisk wok med kokosmelk og masse gode grønnsaker. Den inneholder under 600 kalorier per porsjon og holder til 2 porsjoner. For å lage en wok lav på karbohydrater kan risnudlene byttes ut med bønnepasta.
Porsjoner:
4
Tilberedningstid:
00:20:00
Kcal:
592
Ingredienser:
- ½ boks kokosmelk lett (6,7 %)
- 2 dl peanøttsmør, uten salt
- 2 dl vann
- 3 ss soyasaus
- 2 ss fersk ingefær
- 1 ss honning
- ½ lime
- 1 ts sriracha
- 2 fedd hvitløk
- 1 pakke risnudler
- 2 dl edamamebønner
- 1 ss sesamolje
- ½ gul løk
- 2 stk paprika
- 2 stk gulrot
- 2 dl sukkererter
- 2 ts sesamfrø
- 1 bunt koriander
Slik gjør du:
- Kok nudlene etter anvisningen på pakken og tilsett edamamebønnene det siste minuttet
- Hell over i et dørslag og skyll med kaldt vann
- Finriv ingefær og hvitløk
- Rør sammen kokosmelk, peanøttsmør, vann, soyasaus, den revne ingefæren og hvitløken, honning, sriracha og press saften fra lime i en kjele
- Varm opp sausen på svak varme
- Strimle løk, paprika og sukkererter
- Varm opp oljen i en wok- eller stekepanne på medium varme
- Stek løken i ca 5 minutter, tilsett tomater og stek i 5 minutter
- Sett opp varmen og tilsett paprika og gulrøtter, stek i 2-3 minutter
- Tilsett sukkererter og stek i 1 minutt
- Tilsett deretter sausen og nudlene. Varm opp og server
- Topp med sesamfrø og koriander
Per porsjon:
Kalorier: 592
Fiber (g): 8,2
Proteiner (g): 16,6
Fett (g): 24,6
Karbohydrater (g): 72,9
Sukker (g): 11,9
Oppskrift av Evelina Söderholm