vegetar wok med kokosmelk
VegetarVegetar wok med kokosmelk

Vegetar wok med kokosmelk

13 June 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Dette er en oppskrift på en vegetarisk wok med kokosmelk og masse gode grønnsaker. Den inneholder under 600 kalorier per porsjon og holder til 2 porsjoner. For å lage en wok lav på karbohydrater kan risnudlene byttes ut med bønnepasta.

Porsjoner:

4

Tilberedningstid:

00:20:00

Kcal:

592

Ingredienser:

  • ½ boks kokosmelk lett (6,7 %)
  • 2 dl peanøttsmør, uten salt
  • 2 dl vann
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss fersk ingefær
  • 1 ss honning
  • ½ lime
  • 1 ts sriracha
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 pakke risnudler
  • 2 dl edamamebønner
  • 1 ss sesamolje
  • ½ gul løk
  • 2 stk paprika
  • 2 stk gulrot
  • 2 dl sukkererter
  • 2 ts sesamfrø
  • 1 bunt koriander

Slik gjør du:

  • Kok nudlene etter anvisningen på pakken og tilsett edamamebønnene det siste minuttet
  • Hell over i et dørslag og skyll med kaldt vann
  • Finriv ingefær og hvitløk
  • Rør sammen kokosmelk, peanøttsmør, vann, soyasaus, den revne ingefæren og hvitløken, honning, sriracha og press saften fra lime i en kjele
  • Varm opp sausen på svak varme
  • Strimle løk, paprika og sukkererter
  • Varm opp oljen i en wok- eller stekepanne på medium varme
  • Stek løken i ca 5 minutter, tilsett tomater og stek i 5 minutter
  • Sett opp varmen og tilsett paprika og gulrøtter, stek i 2-3 minutter
  • Tilsett sukkererter og stek i 1 minutt
  • Tilsett deretter sausen og nudlene. Varm opp og server
  • Topp med sesamfrø og koriander

Per porsjon:

Kalorier: 592

Fiber (g): 8,2

Proteiner (g): 16,6

Fett (g): 24,6

Karbohydrater (g): 72,9

Sukker (g): 11,9

Oppskrift av Evelina Söderholm