vegetar tapas
VegetarVegetar tapas

Vegetar tapas

25 June 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Tapas er mange små retter! Her er 3 sunne vegetar tapas retter. Kombiner gjerne med enda flere retter eller server som fingermat. Lager du alle rettene samtidig sparer du masse tid, da ovnen allerede er varm. Oppskriften holder til 4 porsjoner og gir varierte smaker.

Porsjoner:

4

Tilberedningstid:

00:30:00

Kcal:

249

Ingredienser:

  • 1 stk søtpotet
  • 1 stk tomat
  • 50 g rødløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 krm salt
  • 1 krm sort pepper
  • Noen blader fersk basilikum

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 220 grader. Fukt og bak søtpoteten midt i ovnen i 15 minutter. Kjern ut tomatene og hakk dem i terninger
  • Hakk rødløk og basilikum. Bland sammen tomat, rødløk, basilikum, olje, eddik, salt og pepper
  • Når søtpoteten er ferdig – skiv i 1 cm tykke skiver
  • Sett «toast-skivene» i brødristeren noen minutter for en fin skorpe
  • Topp med tomatblandingen og server!

Per porsjon:

Kalorier: 248,7

Fiber (g): 8,2

Proteiner (g): 6,8

Fett (g): 7,8

Karbohydrater (g): 33,7

Sukker (g): 12,5

Oppskrift av Evelina Söderholm