vegetar taco
VegetarVegetar Taco

Vegetar Taco

12 August 2020

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Denne oppskriften på vegetar taco er kjempe enkel og veldig god! Oppskriften holder til 4 porsjoner, men husk å forberede 12 timer i forkant med bløtlegging av de gule ertene. Varier taco-fredagen og prøv denne oppskriften!

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner:

4

Tilberedningstid:

00:15:00

Kcal:

554

Ingredienser:

Tacodeig:

  • 2,5 dl gule erter
  • 4 dl vann
  • 1 pose tacokrydder uten sukker

Yoghurt-guacamole:

  • 1 stk avokado
  • 1,5 dl tyrkisk yoghurt 10 %
  • ½ stk lime
  • 0,5 ts salt

Hurtigsyltet rødløk:

  • 1 stk rødløk
  • ½ stk lime

Tilbehør:

  • 8 stk tortilla
  • 1 stk jalapenos
  • Noen blader koriander

Slik gjør du:

  • Bløtlegg de gule ertene 12 timer i forveien.
  • Kjør ertene lett i en kjøkkenmaskin – slik at det fortsatt er biter igjen. Legg i en kjele med vann, kok opp og la koke i 10 minutter. Tilsett tacokrydder og la stå på ettervarme ytterligere 5 minutter.
  • Guacamole: mos avokado med en gaffel. Tilsett yoghurt, lime og salt – rør om.
  • Hurtigsyltet rødløk: Skiv løken og press lime over løken. Masser limen inn og la stå til servering.
  • Server tacodeigen med guacamole, syltet rødløk, tortilla, skivet jalapenos og koriander.

Næringsinformasjon

Kalorier
554,3
Fiber (g)
12,1
Proteiner (g)
21,2
Fett (g)
15,9
Karbohydrater (g)
76,4
Sukker (g)
6,3