Vegetar sushi
12 August 2020
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Denne oppskriften på vegetar sushi er både god og enkel. Pass på at du har litt god tid, slik at risen får hvile. Oppskriften holder til 4 porsjoner og 48 biter. Utfordre seg selv, og lag noe nytt. Bruk gjerne de ingrediensene du har hjemme.
Oppskrift av Evelina Söderholm
Porsjoner:
4
Tilberedningstid:
00:20:00
Kcal:
383
Ingredienser:
Ris:
- 250 g sushi ris
- 2 ss sukker
- 2 ss riseddik
Fyll:
- 4 ark nori
- 1 ss sesamfrø
- 1 ts rødbetjuice
- 0,25 stk brokkoli
- 2 stk gulrot
- 8 stk reddik
- 2 krm wasabi
- 1,5 dl creme fraiche vegetabilsk, oatly
- Noen blader koriander
- 8 ss soyasaus
Slik gjør du:
- Kok risen etter instruksene på pakken. Smaksett med riseddik og sukker. La hvile til romtemperatur.
- Saus 1: rør sammen 0,5 dl creme fraiche med rødbetjuice
- Saus 2: rør sammen 2 dl creme fraiche med wasabi
- Skjær brokkoli, reddik og gulrøtter i tynne staver. Legg ut noriark på en sushimatte eller bakepapir. Trykk risen utover til det dekker ca 1/3 av noriarket. Legg på grønnsaksstavene på ene kanten med ris. Spar litt grønnsaker til dekorasjon. Rull sammen til en rull. Del i 12 biter ved å skjære med en kniv. Topp med sausene og resterende grønnsaker. Strø over sesamfrø og koriander. Server med soyasaus.
Næringsinformasjon
Kalorier
383,1
Fiber (g)
3
Proteiner (g)
7,9
Fett (g)
9,6
Karbohydrater (g)
65,6
Sukker (g)
10,8