Vegetar kjøttboller med kikerter
13 June 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Dette er en oppskrift på smaksrike vegetariske kjøttboller laget på kikerter. De er enkle å lage og de stekes i ovnen. Server kjøttbollene med linsepasta, rød pesto og ruccola for et helhetlig måltid. Velbekomme!
Porsjoner:
4
Tilberedningstid:
00:20:00
Kcal:
234.7
Ingredienser:
- 1 boks kokte kikerter
- 3 dl solsikkefrø
- 0,75 dl fiberhusk
- 1/2 gul løk
- 1 dl vann
- 1 ss soyasaus
- 1 ss pofiber
- 1 ts salt
- 1 ts svart pepper
- 1 hvitløks fedd
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader
- Kjør solsikkefrø i en kjøkkenmaskin til en jevn masse
- Riv løken grovt
- Tilsett løk, kikerter, vann, soya, salt, pepper og hvitløk
- Kjør til en glatt deig i kjøkkenmaskinen
- Tilsett fiberhusk og pofiber, pass på at det blandes godt – ved behov kan du røre for hånd
- Rull til boller og plasser dem på et stekebrett med bakepapir
- Stek midt i ovnen i 15 minutter, snu deretter bollene og stek i 10 minutter
Per porsjon:
Kalorier: 234,7
Fiber (g): 16,1
Proteiner (g): 8,9
Fett (g): 11,1
Karbohydrater (g): 17,5
Sukker (g): 1,6
Oppskrift av Evelina Söderholm