vegetar kjøttboller med kikerter
VegetarVegetar kjøttboller med kikerter

Vegetar kjøttboller med kikerter

13 June 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Dette er en oppskrift på smaksrike vegetariske kjøttboller laget på kikerter. De er enkle å lage og de stekes i ovnen. Server kjøttbollene med linsepasta, rød pesto og ruccola for et helhetlig måltid. Velbekomme!

Porsjoner:

4

Tilberedningstid:

00:20:00

Kcal:

234.7

Ingredienser:

  • 1 boks kokte kikerter
  • 3 dl solsikkefrø
  • 0,75 dl fiberhusk
  • 1/2 gul løk
  • 1 dl vann
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss pofiber
  • 1 ts salt
  • 1 ts svart pepper
  • 1 hvitløks fedd

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Kjør solsikkefrø i en kjøkkenmaskin til en jevn masse
  • Riv løken grovt
  • Tilsett løk, kikerter, vann, soya, salt, pepper og hvitløk
  • Kjør til en glatt deig i kjøkkenmaskinen
  • Tilsett fiberhusk og pofiber, pass på at det blandes godt – ved behov kan du røre for hånd
  • Rull til boller og plasser dem på et stekebrett med bakepapir
  • Stek midt i ovnen i 15 minutter, snu deretter bollene og stek i 10 minutter

Per porsjon:

Kalorier: 234,7

Fiber (g): 16,1

Proteiner (g): 8,9

Fett (g): 11,1

Karbohydrater (g): 17,5

Sukker (g): 1,6

Oppskrift av Evelina Söderholm