Vegetar burrito
12 August 2020
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Denne oppskriften på vegetar burrito er perfekt som restemat eller til lunsj. Lag dagen før av kveldens rester, og ta med som lunsj. Bruk det du har i kjøleskapet og rull det sammen i en tortilla. Nam! Oppskriften holder til 2 porsjoner og er enkel å lage.
Oppskrift av Evelina Söderholm
Porsjoner:
2
Tilberedningstid:
00:20:00
Kcal:
690
Ingredienser:
Ris:
- 2 dl kok ris
- 1 bunt koriander
- 1 ss sitronsaft
Bønnerøre:
- 1 stk gul løk
- 3 hvitløksfedd
- 1 boks kidneybønner
- 0,5 ss rapsolje
- 1 ts gurkemeie
- 0,5 ts salt
- 2 ss chilisaus
Annet:
- 4 stk tortilla, store
- ½ maiskolbe
- 0,5 dl creme fraiche lett 18%
Slik gjør du:
- Kok ris etter instrukser på pakken. Kok maiskolben i 5 minutter. Tilsett koriander og sitronsaft i risen og rør sammen. Hakk løk og press hvitløk. Frek løk og hvitløk i en stekepanne med olje til løken har fått farge. Tilsett gurkemeie, kidneybønner og chilisaus.
- Legg opp tortilla og spre creme fraiche utover, legg på bønnerøren og ris. Legg på mais. Brett inn lompen på sidene og rull til en burrito.
- Ta i litt når du ruller så de holder seg bedre.
Næringsinformasjon
Kalorier
690,3
Fiber (g)
13,9
Proteiner (g)
23,4
Fett (g)
15,8
Karbohydrater (g)
113,7
Sukker (g)
12,1