vegansk sjokoladekake oppskrift
VeganskVegansk sjokoladekake

Vegansk sjokoladekake

30 April 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Kjempegod og saftig vegansk sjokoladekake som med fordel kan lages dagen før. Husk å ta vare på kikertlaken neste gang du åpner en boks med kikerter! Kikertlaken er nemlig mange ganger en perfekt vegansk erstatning for egg. Dessuten med færre kalorier!

Porsjoner:

8

Tilberedningstid:

00:40:00

Kcal:

206

Ingredienser:

  • 150 g søtpotet
  • 2 ss vegansk proteinpulver vanilje
  • 1 ss kakao, fettredusert
  • 2 ss kokosmel
  • 1 dl sukrin melis
  • 1 dl kokossukker
  • 1,5 dl kikertlake
  • 1 dl kokosdrikk (1,6 % fett)
  • 1 ts vaniljepulver
  • 4 dl squash
  • 3 dl mandelmel
  • 1,5 dl kakao, fettredusert
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du:

  • Glasur: kok søtpotet og la hvile. Kjør søtpotet, vaniljeprotein, kakao(1 ss) og kokosmel i en kjøkkenmaskin til en glatt deig. Sett i kjøleskapet.
  • Kaken: sett ovnen på 175 grader. Rør først sammen alle tørre ingredienser. Riv squashen grovt. Tilsett deretter squash, kikertlake og kokosdrikk. Rør sammen.
  • Hell opp i en avlang brødform med bakepapir
  • Stek midt i ovnen i 45 minutter, eller til kaken er gjennomstekt, test med en pinne eller lignende
  • La hvile før du tar på glasuren. Om ønskelig kan kaken dekoreres med ferske bær

Per porsjon:

Kalorier: 206,1

Fiber (g): 7,2

Proteiner (g): 8,8

Fett (g): 10,6

Karbohydrater (g): 15,5

Sukker (g): 8,7

Oppskrift av Evelina Söderholm