Vegansk sjokoladekake
30 April 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Kjempegod og saftig vegansk sjokoladekake som med fordel kan lages dagen før. Husk å ta vare på kikertlaken neste gang du åpner en boks med kikerter! Kikertlaken er nemlig mange ganger en perfekt vegansk erstatning for egg. Dessuten med færre kalorier!
Porsjoner:
8
Tilberedningstid:
00:40:00
Kcal:
206
Ingredienser:
- 150 g søtpotet
- 2 ss vegansk proteinpulver vanilje
- 1 ss kakao, fettredusert
- 2 ss kokosmel
- 1 dl sukrin melis
- 1 dl kokossukker
- 1,5 dl kikertlake
- 1 dl kokosdrikk (1,6 % fett)
- 1 ts vaniljepulver
- 4 dl squash
- 3 dl mandelmel
- 1,5 dl kakao, fettredusert
- 1,5 ts bakepulver
- 0,5 ts salt
Slik gjør du:
- Glasur: kok søtpotet og la hvile. Kjør søtpotet, vaniljeprotein, kakao(1 ss) og kokosmel i en kjøkkenmaskin til en glatt deig. Sett i kjøleskapet.
- Kaken: sett ovnen på 175 grader. Rør først sammen alle tørre ingredienser. Riv squashen grovt. Tilsett deretter squash, kikertlake og kokosdrikk. Rør sammen.
- Hell opp i en avlang brødform med bakepapir
- Stek midt i ovnen i 45 minutter, eller til kaken er gjennomstekt, test med en pinne eller lignende
- La hvile før du tar på glasuren. Om ønskelig kan kaken dekoreres med ferske bær
Per porsjon:
Kalorier: 206,1
Fiber (g): 7,2
Proteiner (g): 8,8
Fett (g): 10,6
Karbohydrater (g): 15,5
Sukker (g): 8,7
Oppskrift av Evelina Söderholm