Vegansk lasagne med squash
20 December 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Akkurat som med vanlig lasagne så tar det litt tid, men denne veganske versjonen av den italienske favoritten er helt klart verdt det! Hver porsjon har kun 255 kalorier og oppskriften holder til 3 porsjoner. går du på en kaloriunderskuddsdiett vil denne oppskriften smake veldig godt!
Porsjoner:
3
Tilberedningstid:
00:50:00
Kcal:
255
Ingredienser:
- 1 boks hakkede tomater
- 1 stk gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts tørket timian
- 1 ts oregano
- 1 krm chilipulver
- 2 stk gulrot
- 1 dl tomatpuré
- 2 dl grønnsaksbuljong, lav salt
- 2 stk squash til «lasagneplater»
Revet rotfruktsost:
- 1 stk gulrot
- 100 g kålrot
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- ½ ts grønnsaksbuljongpulver, lav salt
- 1 ts smokes paprikapulver
Blomkåls-bechamel (kok 15 min, 1 dl buljong)
- 350 g blomkål
- 2 stk laurbærblad
- ½ ts muskatnøtt
- 1 ts rapsolje
- 1 krm svart pepper
- 7,5 dl grønnsaksbuljong, lav salt
Slik gjør du:
- Tomatsaus: Kjør hakkede tomater, løk, hvitløk, oregano, chilipulver, timian, gulrot, tomatpuré og grønnsaksbuljong i en blender til en glatt saus.
- Lasagneplater: Sett ovnen på 200 grader. Skiv squashen tynt (3mm) på mandolin. Legg utover på et stekebrett med bakepapir og sett 10 minutter i ovnen.
- «Revet ost»: Riv gulrot og kålrot grovt. Bland sammen alle krydrene i en skål, og rør inn gulrot og kålrot.
- «Blomkål bechamelsaus»: Kok blomkål med laubærblad og buljong i 15 minutter. Kjør deretter blomkål med 1 dl av buljongen, olje, muskatnøtt og svart pepper i en blender.
- Sett deretter sammen lasagnen slik: Lagvis legger du ett lag med squash, tomatsaus, «blomkål bechamelsaus» og «revet ost» i en ildfastform med bakepapir, avslutt med rotgrønnsaksosten, sett i ovnen 15-20 minutter og la den hvile noe før servering.
Næringsinformasjon
Kalorier
254,8
Fiber (g)
10,4
Proteiner (g)
10,8
Fett (g)
5,9
Karbohydrater (g)
39,7
Sukker (g)
24