Vegansk gulrotkake i langpanne
16 May 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Dette er oppskrift på en liten langpannekake, som fint kan fordobles. Det er en enkel og spennende variant av gulrotkake som er vegansk. Kaken holder seg saftig i flere dager og oppskriften holder til 16 porsjoner.
Porsjoner:
16
Tilberedningstid:
00:40:00
Kcal:
141.5
Ingredienser:
- 200 g eplepuré (100 % eple)
- 100 g fibersirup gold
- 90 g vegan margarin 60 %
- 4 ss chiafrø
- 1,75 dl vann
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 2,5 dl kokosmel
- 1 ts kanel
- 0,5 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 1 ts ingefær, tørket
- 1 stk gulrot
Topping:
- 2,5 dl cashewnøtter
- 1 dl sukrin melis
- 2 ts sitronjuice
- 0,75 dl havredrikk
- 1 krm salt
Slik gjør du:
- Forbered ved å bløtlegge cashewnøtter, minimum 4 timer i forveien
- Bland chiafrø og vann i et glass
- Sett ovnen på 175 grader
- I mellomtiden, bland sammen alle tørre ingredienser. Riv gulroten og smelt margarinen
- Tilsett deretter eplepuré, fibersirup, margarin, vaniljeekstrakt, de bløtlagte chiafrøene og gulrot. Bland godt, gjerne i en kjøkkenmaskin eller lignende
- Bre ut deigen i en 20x20 cm form ikledd bakepapir. Stek midt i ovnen i 40 minutter
- I mellomtiden lager du toppingen. Kjør de bløtlagte cashewnøttene med sukrin melis, sitronsaft, oatly, vaniljerom og salt i en kjøkkenmaskin til en slett deig
- Sett i kjøleskapet
- Når kaken er klar, ta ut av ovnen og la hvile og bli kald før du tar på toppingen. Den kan med fordel stå i kjøleskapet over natten
- Del opp i biter
- Kaken kan oppbevares i noen dager i kjøleskapet
Per porsjon:
Kalorier: 141,5
Fiber (g): 8,5
Proteiner (g): 3,5
Fett (g): 8,9
Karbohydrater (g): 7,7
Sukker (g): 2,5
Oppskrift av Evelina Söderholm