vegansk gulrotkake i langpanne
VeganskVegansk gulrotkake i langpanne

Vegansk gulrotkake i langpanne

16 May 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Dette er oppskrift på en liten langpannekake, som fint kan fordobles. Det er en enkel og spennende variant av gulrotkake som er vegansk. Kaken holder seg saftig i flere dager og oppskriften holder til 16 porsjoner.

Porsjoner:

16

Tilberedningstid:

00:40:00

Kcal:

141.5

Ingredienser:

  • 200 g eplepuré (100 % eple)
  • 100 g fibersirup gold
  • 90 g vegan margarin 60 %
  • 4 ss chiafrø
  • 1,75 dl vann
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2,5 dl kokosmel
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts ingefær, tørket
  • 1 stk gulrot

Topping:

  • 2,5 dl cashewnøtter
  • 1 dl sukrin melis
  • 2 ts sitronjuice
  • 0,75 dl havredrikk
  • 1 krm salt

Slik gjør du:

  • Forbered ved å bløtlegge cashewnøtter, minimum 4 timer i forveien
  • Bland chiafrø og vann i et glass
  • Sett ovnen på 175 grader
  • I mellomtiden, bland sammen alle tørre ingredienser. Riv gulroten og smelt margarinen
  • Tilsett deretter eplepuré, fibersirup, margarin, vaniljeekstrakt, de bløtlagte chiafrøene og gulrot. Bland godt, gjerne i en kjøkkenmaskin eller lignende
  • Bre ut deigen i en 20x20 cm form ikledd bakepapir. Stek midt i ovnen i 40 minutter
  • I mellomtiden lager du toppingen. Kjør de bløtlagte cashewnøttene med sukrin melis, sitronsaft, oatly, vaniljerom og salt i en kjøkkenmaskin til en slett deig
  • Sett i kjøleskapet
  • Når kaken er klar, ta ut av ovnen og la hvile og bli kald før du tar på toppingen. Den kan med fordel stå i kjøleskapet over natten
  • Del opp i biter
  • Kaken kan oppbevares i noen dager i kjøleskapet

Per porsjon:

Kalorier: 141,5

Fiber (g): 8,5

Proteiner (g): 3,5

Fett (g): 8,9

Karbohydrater (g): 7,7

Sukker (g): 2,5

Oppskrift av Evelina Söderholm