vegansk eplekake med havregryn
VeganskVegansk eplekake med havregryn

Vegansk eplekake med havregryn

16 May 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Kjapp og enkel dessert! Eplekaken er vegansk og laget med havregryn – ekstremt god! Oppskriften holder til 4 porsjoner og hver porsjon inneholder kun 165 kalorier.

Porsjoner:

4

Tilberedningstid:

00:10:00

Kcal:

164.9

Ingredienser:

  • 2 stk eple
  • 4 stk ferske dadler
  • 1 dl revet kokos
  • 1 ts chiafrø
  • 1 dl havregryn
  • 2 ts vegan margarin 60 %

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 175 grader
  • Tørk, kjern ut og skiv eplene tynt, gjerne med madolin
  • Legg epleskivene i en ildfastform eller 4 porsjonsformer kledd i bakepapir
  • Jobb utkjernede dadler, kokos, chia, havregryn og margarin sammen med hendene til en smuldrende masse
  • Fordel massen over eplene
  • Stek i nedre del av ovnen i 20 minutter, til eplene er gjennomstekte og kaken har fått litt farge
  • Spis som den er eller server med bær, vegansk vaniljeyoghurt eller nicecream

Per porsjon:

Kalorier: 164,9

Fiber (g): 4,9

Proteiner (g): 2,2

Fett (g): 8,8

Karbohydrater (g): 19,1

Sukker (g): 11

Oppskrift av Evelina Söderholm