Vegansk eplekake med havregryn
16 May 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Kjapp og enkel dessert! Eplekaken er vegansk og laget med havregryn – ekstremt god! Oppskriften holder til 4 porsjoner og hver porsjon inneholder kun 165 kalorier.
Porsjoner:
4
Tilberedningstid:
00:10:00
Kcal:
164.9
Ingredienser:
- 2 stk eple
- 4 stk ferske dadler
- 1 dl revet kokos
- 1 ts chiafrø
- 1 dl havregryn
- 2 ts vegan margarin 60 %
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader
- Tørk, kjern ut og skiv eplene tynt, gjerne med madolin
- Legg epleskivene i en ildfastform eller 4 porsjonsformer kledd i bakepapir
- Jobb utkjernede dadler, kokos, chia, havregryn og margarin sammen med hendene til en smuldrende masse
- Fordel massen over eplene
- Stek i nedre del av ovnen i 20 minutter, til eplene er gjennomstekte og kaken har fått litt farge
- Spis som den er eller server med bær, vegansk vaniljeyoghurt eller nicecream
Per porsjon:
Kalorier: 164,9
Fiber (g): 4,9
Proteiner (g): 2,2
Fett (g): 8,8
Karbohydrater (g): 19,1
Sukker (g): 11
Oppskrift av Evelina Söderholm