vegan carbonara oppskrift
VeganskVegansk carbonara med sopp

Vegansk carbonara med sopp

16 August 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Prøv denne smaksrike oppskriften på vegansk carbonara med masse gode ingredienser. Bønnepasta er proteinrikt og har lavere innhold av karbohydrater enn vanlig pasta. Den er både vegansk og glutenfri. De ovnsstekte sjampinjongene med røkt smak minner om bacon. Oppskriften holder til 2 porsjoner.

Porsjoner:

2

Tilberedningstid:

00:20:00

Kcal:

540

Ingredienser:

  • ½ gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 pakke spaghetti av soyabønner
  • 1,5 dl matfløte av havre, 13 %
  • 2 ts rapsolje
  • 3,5 stk sjampinjonger
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts røkt paprikakrydder
  • 0,5 ts salt
  • 1 krm svart pepper
  • 1 ss soyasaus

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Hakk soppen i tynne skiver. Rør sammen olje, soyasaus og paprikakrydderet til en marinade. Hell marinaden over den oppskjærte soppen, og vend rundt slik at alle bitene dekkes av marinaden. Spre ut på en stekebrett med bakepapir og sett midt i ovnen i 20 minutter. Slå av ovnen og la stekebrettet stå frem til servering på ettervarme.
  • Finhakk løk og press hvitløk. Varm rapsolje i en kjele på medium varme, tilsett hvitløk og løk og varm til løken har blitt gjennomsiktig. Tilsett da havrefløten og smak til med salt og pepper. La koke og slå deretter av varmen. Kok bønnepastaen etter anvisning på pakken. Hell deretter over pastaen i sausen og rør om. Topp med den ovnsstekte soppen.

Per porsjon:

Kalorier: 539,8

Fiber (g): 19,2

Proteiner (g): 35,4

Fett (g): 28,4

Karbohydrater (g): 26,8

Sukker (g): 14

Oppskrift av Evelina Söderholm