Vegansk burger
13 June 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
En kjempegod burger, servert med brød – du kan også servere i et salatblad for en lettere variant, eller spise burgeren med en god salat til om du ikke ønsker brød. Oppskriften holder til 6 veganske burgere og er kjempe enkel å lage.
Porsjoner:
6
Tilberedningstid:
00:35:00
Kcal:
458.6
Ingredienser:
- 2 pakker svarte bønner
- 3 stk medium poteter
- 1 dl havregryn
- ½ stk rødløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 bunt koriander
- 1 ss smoked paprika pulver
- 1 ts spiskummin
- 2 ss olivenolje
- 0,5 ts svart pepper
- 1 ts salt
- 6 stk hamburgerbrød
Tomatkrem:
- 2 dl soltørkede tomater
- 2 dl hvite bønner
Tilbehør:
- 1 stk tomat
- 1 pose babyleaf mix
- ½ stk rødløk
Slik gjør du:
- Skrell og kok potetene. Hell av vannet og mos potetene.
- Sett ovnen på 200 grader
- Kjør havregryn til mel i en kjøkkenmaskin – sett til siden
- Skyll bønnene og kjør dem sammen med krydder og presset hvitløk til en deig i kjøkkenmaskin
- Finhakk løk og koriander
- Rør sammen potet med bønnedeigen, rødløk og koriander, tilsett havregryn og la stå i 5 minutter
- Form til 6 burgere og sett midt i ovnen i 15 minutter
- Ta ut og snu de – stek i 10 minutter
- Lag tomatkremen ved å skylle de hvite bønnene, og kjør dem deretter sammen med de soltørkede tomatene i en kjøkkenmaskin
- Server burgeren med hamburgerbrød, skivet tomat, skivet rødløk og tomatkrem
Per porsjon:
Kalorier: 458,6
Fiber (g): 10,2
Proteiner (g): 10,5
Fett (g): 14,3
Karbohydrater (g): 65,4
Sukker (g): 12
Oppskrift av Evelina Söderholm