Vegansk banankake
16 August 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Dette er en oppskrift på vegansk banankake med lite kalorier. Den kan spises som den er, eller serveres med vegansk fløte eller hjemmelaget nicecream. Perfekt hvis du har invitert til middagsselskap eller kaffe og kaker. Oppskriften holder til 8 kakestykker.
Porsjoner:
8
Tilberedningstid:
00:10:00
Kcal:
105
Ingredienser:
- 3 dl havregryn
- 2 stk banan
- 1 dl fullkornsmel
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts kanel
- 0,5 ts kardemomme
- 1 dl eplemos (100 % eple)
- 1 ss tagatesse
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader
- Bland alle tørre ingredienser i en kjøkkenmaskin til havregrynen har blitt til mel. Tilsett deretter banan og eplemos.
- Kjør til alt har blitt en jevn deig. Hell opp i en smurt form. Valgritt å pynte med delt banan. Sett midt i ovnen i 50 minutter.
- Ta ut, la den hvile og server.
Per porsjon:
Kalorier: 104,7
Fiber (g): 3
Proteiner (g): 2,8
Fett (g): 1,4
Karbohydrater (g): 20,5
Sukker (g): 5,6
Oppskrift av Evelina Söderholm