vegan pizza
VeganskVegan pizza

Vegan pizza

4 June 2021

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Vegansk pizza kan smake godt det også – denne oppskriften på vegan pizza er toppet med mange godsaker. Oppskriften holder til 6 porsjoner og du kan i grunn toppe den med dine favoritter.

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner:

6

Tilberedningstid:

01:20:00

Kcal:

374

Ingredienser:

  • 1/2 pakke gjær
  • 2 ss rapsolje
  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl rugmel
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl vann
  • 160 g soltørkede tomater i olje
  • 2 ss tomatpure
  • 2 ss vann
  • 1 ss olje
  • ½ rødløk
  • 100 g sjampinjong, i skiver
  • ½ squash, i skiver
  • Litt ruccolasalat

Slik gjør du:

  • Rør ut gjær i fingervarmt vann. Tilsett resten av ingrediensene, kna deigen i minst 10 minutter og la gjære i 60 minutter under et håndkle
  • Sett ovnen på 200 grader, gjerne pizzafunksjon
  • Hell av oljen fra de soltørkede tomatene og kjør tomater i en kjøkkenmaskin til en jevn krem. Tilsett tomatpure, vann og olje, gjerne fra de soltørkede tomatene, og kjør litt til
  • Bak ut pizzadeigen på en langpanne med bakepapir. Bre ut tomatkremen og topp med grønnsakene
  • Stek midt i ovnen i ca 15 minutter eller til pizzaen har fått en gylden farge
  • Topp med litt ruccola og server!

Næringsinformasjon

Kalorier
374,3
Fiber (g)
5,4
Proteiner (g)
9,9
Fett (g)
12,4
Karbohydrater (g)
52,1
Sukker (g)
5