Vegan pizza
4 June 2021
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Vegansk pizza kan smake godt det også – denne oppskriften på vegan pizza er toppet med mange godsaker. Oppskriften holder til 6 porsjoner og du kan i grunn toppe den med dine favoritter.
Oppskrift av Evelina Söderholm
Porsjoner:
6
Tilberedningstid:
01:20:00
Kcal:
374
Ingredienser:
- 1/2 pakke gjær
- 2 ss rapsolje
- 5 dl hvetemel
- 2 dl rugmel
- 0,5 ts salt
- 3 dl vann
- 160 g soltørkede tomater i olje
- 2 ss tomatpure
- 2 ss vann
- 1 ss olje
- ½ rødløk
- 100 g sjampinjong, i skiver
- ½ squash, i skiver
- Litt ruccolasalat
Slik gjør du:
- Rør ut gjær i fingervarmt vann. Tilsett resten av ingrediensene, kna deigen i minst 10 minutter og la gjære i 60 minutter under et håndkle
- Sett ovnen på 200 grader, gjerne pizzafunksjon
- Hell av oljen fra de soltørkede tomatene og kjør tomater i en kjøkkenmaskin til en jevn krem. Tilsett tomatpure, vann og olje, gjerne fra de soltørkede tomatene, og kjør litt til
- Bak ut pizzadeigen på en langpanne med bakepapir. Bre ut tomatkremen og topp med grønnsakene
- Stek midt i ovnen i ca 15 minutter eller til pizzaen har fått en gylden farge
- Topp med litt ruccola og server!
Næringsinformasjon
Kalorier
374,3
Fiber (g)
5,4
Proteiner (g)
9,9
Fett (g)
12,4
Karbohydrater (g)
52,1
Sukker (g)
5