Supersunn chiagrøt med mandelmelk
6 November 2020
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Det skal godt gjøres å starte dagen sunnere enn dette!
Fordelene ved å få i seg noen chiafrø i ny og ne har vist seg å være udiskutable. I tillegg til at de små superfrøene er proppfulle av omega-3, proteiner og viktige aminosyrer, er de også en fin kilde til magnesium, som styrker skjelett og tenner.
De små frøene er derfor perfekt å lure inn i barnas smoothier, i brøddeigen eller å spises som her – i kjøleskapsgrøt.
Her skal du få oppskriften på en nydelig og supersunn start på dagen. Denne oppskriften stammer fra Jamie Oliver som lager chiagrøt med mandelmelk og masse frukt.
Porsjoner:
10
Tilberedningstid:
12:00:00
Ingredienser:
- 4 små bananer
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 6 dl kald mandelmelk
- 120 gram chiafrø
- 300 gram frossen frukt eller blandede bær
- 1/2 lime
Topping:
- frisk frukt eller bær
- granola
- ristede nøtter
Slik gjør du:
- Skrell 3 bananer. Del dem i biter og ha dem i en blender. Tilsett vaniljeekstrakt og 3 dl av melken. Kjør alt til en smidig mos.
- Ha mosen over i en mugge og rør inn halvparten av chiafrøene.
- Fordel mosen i 10 små serveringsglass og sett dem i kjøleskapet til puddingen begynner å stivne.
- I mellomtiden har du den fryste frukten eller de fryste bærene i blenderen, skreller den siste bananen og har den også i blenderen. Tilsett de siste 3 dl med melk og presset lime. Kjør til en smidig mos.
- Ha mosen i en mugge og rør inn resten av chiafrøene. Fordel mosen i de 10 glassene, hell den forsiktig på baksiden av en skje slik at det blir en fin overgang mellom de to smakene. Sett glassene i kjøleskapet igjen, så er de klare til å spises om et par timer.
- Om morgenen er det ekstra godt å toppe glassene med frisk frukt eller bær, granola eller ristede nøtter.