supersunn chiagrøt
FrokostSupersunn chiagrøt med mandelmelk

Supersunn chiagrøt med mandelmelk

6 November 2020

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Det skal godt gjøres å starte dagen sunnere enn dette!

Fordelene ved å få i seg noen chiafrø i ny og ne har vist seg å være udiskutable. I tillegg til at de små superfrøene er proppfulle av omega-3, proteiner og viktige aminosyrer, er de også en fin kilde til magnesium, som styrker skjelett og tenner.

De små frøene er derfor perfekt å lure inn i barnas smoothier, i brøddeigen eller å spises som her – i kjøleskapsgrøt.

Her skal du få oppskriften på en nydelig og supersunn start på dagen. Denne oppskriften stammer fra Jamie Oliver som lager chiagrøt med mandelmelk og masse frukt.

Porsjoner:

10

Tilberedningstid:

12:00:00

Ingredienser:

  • 4 små bananer
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 6 dl kald mandelmelk
  • 120 gram chiafrø
  • 300 gram frossen frukt eller blandede bær
  • 1/2 lime

Topping:

  • frisk frukt eller bær
  • granola
  • ristede nøtter

Slik gjør du:

  • Skrell 3 bananer. Del dem i biter og ha dem i en blender. Tilsett vaniljeekstrakt og 3 dl av melken. Kjør alt til en smidig mos.
  • Ha mosen over i en mugge og rør inn halvparten av chiafrøene.
  • Fordel mosen i 10 små serveringsglass og sett dem i kjøleskapet til puddingen begynner å stivne.
  • I mellomtiden har du den fryste frukten eller de fryste bærene i blenderen, skreller den siste bananen og har den også i blenderen. Tilsett de siste 3 dl med melk og presset lime. Kjør til en smidig mos.
  • Ha mosen i en mugge og rør inn resten av chiafrøene. Fordel mosen i de 10 glassene, hell den forsiktig på baksiden av en skje slik at det blir en fin overgang mellom de to smakene. Sett glassene i kjøleskapet igjen, så er de klare til å spises om et par timer.
  • Om morgenen er det ekstra godt å toppe glassene med frisk frukt eller bær, granola eller ristede nøtter.