sunnere eplekake
DessertSunnere eplekake

Sunnere eplekake

23 August 2016

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Nyt en sunnere eplekake med god samvittighet. Kan nytes ved siden av mager kesam.

Ingredienser:

  • 60 g smør
  • 60 g sukrin
  • 125 g fullkornshvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 5 epler
  • 1 neve mandler
  • 1/2 ts kanel

Slik gjør du:

  • Ha alt det tørre i bakebollen, og smuldre dette sammen med smøret. Ha oppi eggene og visp de sammen med en gaffel.
  • Smør en springform, ca 24 cm i diameter. Glatt ut røren i formen og ca 1 cm opp langs kanten.
  • Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del de i båter. Stikk eplebåtene ned i røren. Dryss på kanel og hakkede mandler. Stek kaken på nederste rille ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.