Sunnere eplekake
23 August 2016
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Nyt en sunnere eplekake med god samvittighet. Kan nytes ved siden av mager kesam.
Ingredienser:
- 60 g smør
- 60 g sukrin
- 125 g fullkornshvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 egg
- 5 epler
- 1 neve mandler
- 1/2 ts kanel
Slik gjør du:
- Ha alt det tørre i bakebollen, og smuldre dette sammen med smøret. Ha oppi eggene og visp de sammen med en gaffel.
- Smør en springform, ca 24 cm i diameter. Glatt ut røren i formen og ca 1 cm opp langs kanten.
- Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del de i båter. Stikk eplebåtene ned i røren. Dryss på kanel og hakkede mandler. Stek kaken på nederste rille ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.