Sunne havregrynskåler
8 March 2018
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Denne oppskriften gir 6 sunne havregrynskåler som du kan fylle med hva du vil. Fyll den med yoghurt og spis den til frokost eller fyll den med is og gjør den til en litt sunnere dessert.
Porsjoner:
6
Ingredienser:
- 1 medium banan
- 100 g havregryn
- 3 ss honning/fibersirup
- 1 stk eggehvite
- 1 ts kanel
- ½ ts vaniljeessens
- Litt salt
- Tilsett gjerne 20 g med BananGranola (se annen oppskrift), eller hakkede nøtter, frø eller kjerner.
Slik gjør du:
- Mos bananen godt ved hjelp av gaffel eller stavmikser.
- Bland inn resten av ingrediensene og la blandingen stå kaldt i cirka 30 minutter.
- Trykk blandingen ned i 6 muffinsformer eller 6 smurte teflonformer. Trykk blandingen godt ned i bunn og opp langs kantene med hjelp av baksiden av en teskje (eventuelt ved hjelp av fingrene).
- Havregrynskålene stekes på 160 grader i ca. 18 – 20 minutter.
- La de avkjøle seg i formen før du tar de ut.
- Spises fylt med yoghurt og/eller bær eller annet godt!
- Havregrynskålene holder seg godt i kjøleskapet i et par dager.