Sunn ovnspannekake med friske bær. Foto.
MiddagSunn ovnspannekake: Rask pannekakemiddag!

Sunn ovnspannekake: Rask pannekakemiddag!

4 February 2022

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

En sunn ovnspannekake som lager seg selv i ovnen – perfekt de dagene du ikke har tid til å steke pannekaker. Oppskriften gir 4 porsjoner på 237,5 kalorier hver. Del i passe stykker og server med friske bær!

Kan vi ha pannekaker til middag i dag? Så klart!

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner:

4

Tilberedningstid:

00:10:00

Kcal:

238

Ingredienser:

  • 3 egg
  • 1 dl hvetemel
  • 2 dl mandelmel
  • 0,5 ts salt
  • 6 dl skummet melk
  • 1 ts kanel

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 225 grader.
  • Bland mel, kanel og salt i en bolle.
  • Tilsett halvparten av melken og visp til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken og eggene, og rør til en tykk røre.
  • La røren stå og svelle i 10 minutter.
  • Hell røren i en smurt ildfast form.
  • Stek midt i ovnen i 30-40 minutter. Server.

Næringsinformasjon

Kalorier
273,5
Fiber
3,0 g
Proteiner
14,1 g
Fett
15,3 g
Karbohydrater
19,5 g
Sukker
8,6 g