Sunn oppskrift: Vegetariske dumplings i buljong
11 May 2018
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Denne oppskriften gir deg et sunt og godt måltid med inspirasjon fra det asiatiske kjøkkenet. Oppskriften gir 2 porsjoner og hver porsjon inneholder 8 dumplings og 587 kalorier.
Porsjoner:
2
Kcal:
587.3
Ingredienser:
- 4 dl hvetemel
- 1,75 dl vann
- 200 g sjampinjong
- ½ gul løk
- 1 stk hvitløksfedd
- ½ stk chili
- 2 ts kinesisk soyasaus
- 2 ss ingefær, 30 g
- 1 ss rapsolje
- Salt og pepper
- 60 g zucchini
- 20 g spirer
- ½ gul løk
- 2 ts svarte sesamfrø
- 1 l vann
- 1 stk buljongterning
- 0,5 ss fiskesaus
- 0,5 ss kinesisk soyasaus
- 1 ss revet ingefær, 5 g
- Saften fra ¼ lime
Slik gjør du:
- Hakk sjampinjong og løk, stek i en stekepanne. Tilsett presset hvitløk, hakket chili, soya, revet ingefær og smak til med salt og pepper.
- Kok vann. Bland sammen vann og mel i en food prosessor. Deigen skal bli smidig og blank, så bland i minst 10 minutter.
- Det finnes mange måter å lage dumplings på, men en rask metode er å kjevle ut deigen og skjære ut firkanter eller ringer – med et glass.
- Når du har 16 biter, fordel sjampinjongblandingen utover hver bit. Lukk deretter dumplingen ved å klype sammen sidene.
- Kok opp vann med buljongterning, fiskesaus, soya, ingefær og limejiuce. Smak til med salt og pepper.
- Legg dumplings i den kokende buljongen. Kok til de flyter – da er de ferdige.
- Server dumplingene med buljongen og ferske grønnsaker som zucchini, spirer og løk. Topp med sorte sesamfrø.
Sunn oppskrift: Dumplings
Per porsjon:
Kalorier: 587,3
Fiber (g): 8,8
Protein (g): 20
Fett (g): 13,6
Karbohydrater (g): 103,3
Sukker (g): 6,1
I samarbeid med Evelina Söderholm