oppskrift på vegetariske dumplings i buljong
VegetarSunn oppskrift: Vegetariske dumplings i buljong

Sunn oppskrift: Vegetariske dumplings i buljong

11 May 2018

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Denne oppskriften gir deg et sunt og godt måltid med inspirasjon fra det asiatiske kjøkkenet. Oppskriften gir 2 porsjoner og hver porsjon inneholder 8 dumplings og 587 kalorier.

Porsjoner:

2

Kcal:

587.3

Ingredienser:

  • 4 dl hvetemel
  • 1,75 dl vann
  • 200 g sjampinjong
  • ½ gul løk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • ½ stk chili
  • 2 ts kinesisk soyasaus
  • 2 ss ingefær, 30 g
  • 1 ss rapsolje
  • Salt og pepper
  • 60 g zucchini
  • 20 g spirer
  • ½ gul løk
  • 2 ts svarte sesamfrø
  • 1 l vann
  • 1 stk buljongterning
  • 0,5 ss fiskesaus
  • 0,5 ss kinesisk soyasaus
  • 1 ss revet ingefær, 5 g
  • Saften fra ¼ lime

Slik gjør du:

  • Hakk sjampinjong og løk, stek i en stekepanne. Tilsett presset hvitløk, hakket chili, soya, revet ingefær og smak til med salt og pepper.
  • Kok vann. Bland sammen vann og mel i en food prosessor. Deigen skal bli smidig og blank, så bland i minst 10 minutter.
  • Det finnes mange måter å lage dumplings på, men en rask metode er å kjevle ut deigen og skjære ut firkanter eller ringer – med et glass.
  • Når du har 16 biter, fordel sjampinjongblandingen utover hver bit. Lukk deretter dumplingen ved å klype sammen sidene.
  • Kok opp vann med buljongterning, fiskesaus, soya, ingefær og limejiuce. Smak til med salt og pepper.
  • Legg dumplings i den kokende buljongen. Kok til de flyter – da er de ferdige.
  • Server dumplingene med buljongen og ferske grønnsaker som zucchini, spirer og løk. Topp med sorte sesamfrø.

Sunn oppskrift: Dumplings

Per porsjon:

  • Kalorier: 587,3

  • Fiber (g): 8,8

  • Protein (g): 20

  • Fett (g): 13,6

  • Karbohydrater (g): 103,3

  • Sukker (g): 6,1

I samarbeid med Evelina Söderholm

Se også: Oppskrift på sushi med blomkålris