Sunn oppskrift: Sushi med blomkålris
18 April 2018
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Flere nordmenn har fått sansen for denne japanske retten, som også er veldig sunn. Dette er en sunn oppskrift på sushi med mango, gulrøtter og agurk. Lavkalori-oppskrift, rik på fiber!
Oppskriften er for 2 porsjoner og er under 600 kalorier!
Se også: Oppskrift på ovnsbakt teriyakilaks
Porsjoner:
2
Kcal:
508
Ingredienser:
- 1 stk blomkålhodet
- 50 gram kremost (Philadelphia Classic)
- 2 ss riseddik
- 150 gram røkt laks
- 1/2 stk moden mango
- 1 stk gulrot
- 100 gram agurk
- 1 stk avokado
- 1 dl soyasaus
- 1 ss Sambal Oelek
Slik gjør du:
- Fin riv blomkålen i en food prosessor.
- Kok opp saltet vann og legg i den rivne blomkålen noen sekunder.
- Hell av i et dørslag.
- La det renne av og hvile ordentlig. Det tar ca 20-30 minutter.
- Bland deretter blomkålen med kremost og riseddik.
- Eventuelt toppet med sesamfrø.
- Skjær laksen, mango, gulrøtter, agurk og avokado i tynne skiver.
- Ett tips er å lage sushien i isbit-former
- Kle isbit-formen med gladpack, slik at du enklere får ut bitene.
- Utenom dette kan du forme bitene akkurat slik du ønsker, både i størrelse og fasong.
- Toppes med: laks, mango, gulrøtter, agurk, avokado og soyasaus.
Se også: Oppskrift på sunne vårruller med kylling
Per porsjon:
Kalorier: 508,2
Fiber (g): 14,6
Proteiner (g): 30,5
Fett (g): 27
Karbohydrater (g): 46,2
Sukker (g): 20
I samarbeid med Evelina Söderholm