Sunn oppskrift på sushi med blomkålris
FiskSunn oppskrift: Sushi med blomkålris

Sunn oppskrift: Sushi med blomkålris

18 April 2018

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Flere nordmenn har fått sansen for denne japanske retten, som også er veldig sunn. Dette er en sunn oppskrift på sushi med mango, gulrøtter og agurk. Lavkalori-oppskrift, rik på fiber!

Oppskriften er for 2 porsjoner og er under 600 kalorier!

Se også: Oppskrift på ovnsbakt teriyakilaks

Porsjoner:

2

Kcal:

508

Ingredienser:

  • 1 stk blomkålhodet
  • 50 gram kremost (Philadelphia Classic)
  • 2 ss riseddik
  • 150 gram røkt laks
  • 1/2 stk moden mango
  • 1 stk gulrot
  • 100 gram agurk
  • 1 stk avokado
  • 1 dl soyasaus
  • 1 ss Sambal Oelek

Slik gjør du:

  • Fin riv blomkålen i en food prosessor.
  • Kok opp saltet vann og legg i den rivne blomkålen noen sekunder.
  • Hell av i et dørslag.
  • La det renne av og hvile ordentlig. Det tar ca 20-30 minutter.
  • Bland deretter blomkålen med kremost og riseddik.
  • Eventuelt toppet med sesamfrø.
  • Skjær laksen, mango, gulrøtter, agurk og avokado i tynne skiver.
  • Ett tips er å lage sushien i isbit-former
  • Kle isbit-formen med gladpack, slik at du enklere får ut bitene.
  • Utenom dette kan du forme bitene akkurat slik du ønsker, både i størrelse og fasong.
  • Toppes med: laks, mango, gulrøtter, agurk, avokado og soyasaus.

Se også: Oppskrift på sunne vårruller med kylling

Per porsjon:

  • Kalorier: 508,2

  • Fiber (g): 14,6

  • Proteiner (g): 30,5

  • Fett (g): 27

  • Karbohydrater (g): 46,2

  • Sukker (g): 20

I samarbeid med Evelina Söderholm

Se også: Oppskrift på dumplings