Sunn oppskrift på gulrotsuppe
2 March 2018
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Kan vi friste med vår oppskrift på en sunn gulrotsuppe som metter med et spicy kick fra chili og ingefær til middag? Dette spicy kicket, komplementert med gulroten og den søt-syrlige appelsinen gjør denne retten en komplett smaksopplevelse.
Selv med den smurte brødskiven ved siden av, er det mindre enn 500 kalorier per porsjon om du følger vår oppskrift.
Porsjoner:
1
Kcal:
500
Ingredienser:
- 3 stk Gulrot
- 1/2 stk Løk, gul
- 0,5 fedd Hvitløk
- ½ ss revet Ingefær
- 1/2 rød Chili
- 1,5 dl Ferskpresset appelsinjuice
- 1dl hønsebuljong
- 1 ss Olivenolje
- 1,5 skive grovbrød
- 1 ts smør
- Salt
- Pepper
- 1/2 neve Koriander
Slik gjør du:
- Vask og hakk opp grønnsakene i biter.
- Varm olje i en gryte og fres hvitløk, løk, chili, gulrot og ingefær (1-2 minutter).
- Tilsett hønsebuljong og appelsinjuice.
- La suppen småkoke i 15-20 minutter. Tilsett koriander på slutten av koketiden.
- Smak til med salt og pepper.
- Kjør suppen i en stavmikser slik at det blir jevn.
- Server brød ved siden av suppen.