Sunn oppskrift: Dumplings
7 May 2018
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Bli inspirert av det asiatiske kjøkkenet med denne oppskriften på dumplings. Oppskriften holder til 2 porsjoner, hvor èn porsjon inneholder 600 kalorier. Hver porsjon består av 8 dumplings.
Se også: Oppskrift på sushi med blomkålris
Porsjoner:
2
Kcal:
600
Ingredienser:
- 4 dl hvetemel
- 1,75 dl vann
- 175 g kyllingkjøttdeig
- 5 stilker vårløk
- 1 stk hvitløksfedd
- ½ stk chili
- 2 ts kinesisk soya
- 30 g ingefær
- Salt og pepper
- 1 ts sesamolje
- 2 ss kinesisk soya
- 2-3 ts hoisin-saus
- 1,5 ts riseddik
- 1 ts Samba Oelek
- 1 ts sesamfrø
Slik gjør du:
- Bland kyllingkjøttdeig, finhakket vårløk, presset hvitløk, finhakket chili, soya, revet ingefær, salt og pepper.
- Sett i kjøleskapet
- Kok vann. Bland vann og mel i en food prosessor. Deigen skal bli smidig og blank, så bland i minimum 10 minutter.
- Det finnes mange måter å lage dumplings på, men en rask måte er å kjevle ut deigen og skjære ut firkanter eller sirkler med et glass.
- Når du har 16 biter, fordel kyllingen utover hver bit. Lukk deretter dumplingen, en enkel måte er å brette den ene siden over og deretter presse kantene med en gaffel.
- Sett de som er ferdige under et fuktig håndkle mens du gjør ferdig de andre, slik at de ikke tørker.
- Varm 1 ss olje i en panne på middels varme. Stek dumplingen til den har fått en gylden farge på den ene siden. Tilsett deretter 1 dl vann og sett på lokk. La de koke ferdig på lav varme i 5 minutter.
- I mellomtiden lager du sausen. Bland soya, hoisin-saus, riseddik, sambal oelek og sesamfrø.
- Server med saus og gjerne spisepinner.
Se også: Oppskrift på sashimi med syltet ingefær
Per porsjon:
Kalorier: 600
Fiber (g): 5
Protein (g): 29
Fett (g): 14
Karbohydrater (g): 96
Sukker (g): 4
I samarbeid med Evelina Söderholm