Sunn oppskrift: Bibimbap
18 April 2018
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Dette er en typisk koreansk pytt i panne med fantastiske smaker fra sesam, grønnkål og chili. Veldig høyt proteininnhold og inneholder kun 574 kalorier. Oppskrift for 2 porsjoner. Høyt proteininnhold!
Se også: Oppskrift på sunne vårruller med kylling
Tips: Bruk det du har hjemme, dette er en typisk koreansk pytt i panne.
Porsjoner:
2
Kcal:
574
Ingredienser:
- 100 gram ris, fullkorn
- 2 stk egg
- 15 gram sesamolje
- 2 stk små kyllingfileter (300 gram)
- 125 gram sjampinjong
- 10 gram agurk
- 1 stor gulrot
- 30 gram grønnkål
- 20 gram vårløk
- 2 ss sriracha-saus
- 2 ss japansk soyasaus
- 10 gram fersk chili
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Salt og pepre kyllingen lett, stek i en oljet stekepanne. Sett i ovnen for å gjennomsteke kyllingen. Ca 15-20 minutter.
- Kok fullkornsris etter instruksjonene på pakken.
- Skjær opp alle grønnsaker.
- Mariner sjampinjongen i soya, stek deretter soppen lett i stekepannen.
- Stek eggene på begge sider med medium varme i stekepannen, ca 5 minutter.
- Legg deretter risen i skålen toppet med kylling, grønnsaker og egg.
- Spis med sriracha. Salt og pepre etter behov.
Per porsjon:
Kalorier: 574
Fiber (g): 5
Proteiner (g): 50
Fett (g): 19
Karbohydrater (g): 50
Sukker (g): 8
I samarbeid med Evelina Söderholm