sunn oppskrift på bibimbap
KyllingSunn oppskrift: Bibimbap

Sunn oppskrift: Bibimbap

18 April 2018

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Dette er en typisk koreansk pytt i panne med fantastiske smaker fra sesam, grønnkål og chili. Veldig høyt proteininnhold og inneholder kun 574 kalorier. Oppskrift for 2 porsjoner. Høyt proteininnhold!

Se også: Oppskrift på sunne vårruller med kylling

Tips: Bruk det du har hjemme, dette er en typisk koreansk pytt i panne.

Porsjoner:

2

Kcal:

574

Ingredienser:

  • 100 gram ris, fullkorn
  • 2 stk egg
  • 15 gram sesamolje
  • 2 stk små kyllingfileter (300 gram)
  • 125 gram sjampinjong
  • 10 gram agurk
  • 1 stor gulrot
  • 30 gram grønnkål
  • 20 gram vårløk
  • 2 ss sriracha-saus
  • 2 ss japansk soyasaus
  • 10 gram fersk chili
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Salt og pepre kyllingen lett, stek i en oljet stekepanne. Sett i ovnen for å gjennomsteke kyllingen. Ca 15-20 minutter.
  • Kok fullkornsris etter instruksjonene på pakken.
  • Skjær opp alle grønnsaker.
  • Mariner sjampinjongen i soya, stek deretter soppen lett i stekepannen.
  • Stek eggene på begge sider med medium varme i stekepannen, ca 5 minutter.
  • Legg deretter risen i skålen toppet med kylling, grønnsaker og egg.
  • Spis med sriracha. Salt og pepre etter behov.

Per porsjon:

  • Kalorier: 574

  • Fiber (g): 5

  • Proteiner (g): 50

  • Fett (g): 19

  • Karbohydrater (g): 50

  • Sukker (g): 8

I samarbeid med Evelina Söderholm

Se også: Oppskrift på vegetariske dumplings