Sunn middag med karbonadedeig: Karbonader og stekt løk
13 January 2018
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Kalorifattig middag med karbonader og stekt løk er vår nye og sunnere versjon av "Bestemors hjemmelagde". Vår sunne middag med karbonadedeig har under 500 kcal per porsjon og er full av smak!
Porsjoner:
1
Kcal:
500
Ingredienser:
- 1 stk Gulrot
- 1 stk (130 g) Søtpotet
- 5 ss Erter
- ½ stk Løk
- 100 g Karbonadedeig
- 1 stk Egg
- Salt
- Pepper
- 1 ss Olje til steking
- 1 porsjon (75 g) Sjysaus
Slik gjør du:
- Vask og kutt opp gulrot og løk i biter.
- Vask søtpoteten og legg oppi kokende vann i ca. 30 minutter. Ha i gulrøttene de siste 15 minuttene.
- Bland karbonadedeig og egg godt sammen og form til karbonader for hånd.
- Stek karbonadene på middels varme til de er gjennomstekte (ca.3 minutter på hver side). Tilsett løken og la den stekes til den er middels myk.
- Kok opp sjysaus etter anvisningen på pakken.
- Server karbonadene med gulrøtter, erter og søtpotet.