Sunn granola med banan
12 March 2018
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Litt sulten og lei den vanlige yoghurten eller frokostblandinga? Prøv vår oppskrift på hjemmelaget og sunn granola med banan!
Ingredienser:
- 280 g / 6 dl havregryn
- 60 g raspet kokos
- 1 ts kanel
- 2 små – medium bananer (rundt 180 – 200 g totalt)
- 3 ss fibersirup evt honning
- ½ ts vaniljeessens
- 1 ss smør eller olje
- 2 klyper havsalt
- 50 g tørket frukt eller bær
150 g kjerner og frø:
- 50 g solsikkekjerner
- 50 g gresskarkjerner
- 50 g linfrø/sesamfrø (gjerne en mix)
150 g hakkede nøtter:
- 80 g hakkede mandler
- 40 g hakkede hasselnøtter
- 30 g hakkede valnøtter
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader
- Bland havregryn, kjerner, frø, nøtter, kokos og kanel godt i en bolle
- Mos banan med hjelp av en gaffel eller en stavmikser
- Fibersirup/honning og smør lunkes lett i en kjele eller i mikroen og blandes deretter med de moste bananene og vaniljeessens.
- Blandingen helles så over det tørre med et par klyper havsalt og blandes godt.
- Bre blandingen utover en bakepapirkledd stekeplate og stek på 180 grader i 18 – 20 min. Vendes etter par ganger underveis.
- Etter steking blander du i tørket frukt eller bær og lar granolaen avkjøles før du heller den over i en tett krukke eller boks for oppbevaring.
- Nytes med melk, yoghurt eller som topping på det meste! Tips! Du kan selv variere med hva slags kjerner, frø og nøtter du bruker og hva du bruker mest av. Prøv deg frem.