Sunn bananbrød oppskrift
20 February 2018
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Bananbrød kan være en god og mettende snack som demper både sulten og søtsuget uten å være for kaloririk. Oppskriften under gir 1 stort bananbrød og holder seg saftig og fint i kjøleskapet et par dager.
Ingredienser:
- 3 medium bananer
- 3 store egg
- 1 dl mandelmelk eller annen melk
- 100 g havregryn
- 120 g havremel
- 40 g sukrin gold eller annen søtning
- 1 ss bakepulver
- 1 ts kanel
- ½ ts vaniljeessens / vaniljepulver
- Litt salt
Topping/Fyll:
- Nutrilett Smooth Caramel, i små biter
- 50 g mørk sjokolade, hakket
- 20 g gresskarkjerner, eventuelt andre kjerner eller hakkede nøtter
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader
- Stavmiks banan og egg til du har en jevn fin røre.
- Ha i melk og resten av ingrediensene og bland det hele godt sammen.
- Bland i ¾ av Nutrilett-baren og sjokoladen i røren. Resten spares til topping.
- Bananbrødblandingen helles så over i en brødform (ordinær størrelse) kledd med bakepapir. Strø over det som er igjen av den hakkede sjokoladen og gresskarkjerner (eller nøtter). Det som er igjen av Nutrilett-baren trykkes ned i røren. Om bitene legges rett på toppen av brødet blir bitene mer stekt enn smeltet.
- Brødet stekes i ca. 50 minutter. Sjekk med en stekepinne mot slutten av steketiden. Avkjøles noe før spising.