Sunn Bananbrød oppskrift med jordbær
BakstSunn bananbrød oppskrift

Sunn bananbrød oppskrift

20 February 2018

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Bananbrød kan være en god og mettende snack som demper både sulten og søtsuget uten å være for kaloririk. Oppskriften under gir 1 stort bananbrød og holder seg saftig og fint i kjøleskapet et par dager.

Ingredienser:

  • 3 medium bananer
  • 3 store egg
  • 1 dl mandelmelk eller annen melk
  • 100 g havregryn
  • 120 g havremel
  • 40 g sukrin gold eller annen søtning
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts kanel
  • ½ ts vaniljeessens / vaniljepulver
  • Litt salt

Topping/Fyll:

  • Nutrilett Smooth Caramel, i små biter
  • 50 g mørk sjokolade, hakket
  • 20 g gresskarkjerner, eventuelt andre kjerner eller hakkede nøtter

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Stavmiks banan og egg til du har en jevn fin røre.
  • Ha i melk og resten av ingrediensene og bland det hele godt sammen.
  • Bland i ¾ av Nutrilett-baren og sjokoladen i røren. Resten spares til topping.
  • Bananbrødblandingen helles så over i en brødform (ordinær størrelse) kledd med bakepapir. Strø over det som er igjen av den hakkede sjokoladen og gresskarkjerner (eller nøtter). Det som er igjen av Nutrilett-baren trykkes ned i røren. Om bitene legges rett på toppen av brødet blir bitene mer stekt enn smeltet.
  • Brødet stekes i ca. 50 minutter. Sjekk med en stekepinne mot slutten av steketiden. Avkjøles noe før spising.