Sunn gresskarsuppe - Smakfull oppskrift!
29 January 2015
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Enten det er varmt eller kaldt ute, vil det alltid smake godt med en varm suppe. På denne siden finner du en smakfull oppskrift på gresskarsuppe med hokkaidogresskar eller butternut squash. NAM! Suppen passer både som middag og til forrett, perfekt om du skal ha gjester eller kun skal lage til deg selv - restene kan varmes opp og smaker like godt dagen etter. Oppskriften holder til 4 porsjoner.
Porsjoner:
4
Tilberedningstid:
00:50:00
Ingredienser:
- Hokkaidogresskar eller butternut squash, ca 1,5 kg
- 1 stor rød løk
- 4 fedd hvitløk
- 1 rød chili (evnt. mer dersom du liker det sterkt)
- 1 liter hønsekraft (evt. Knorrs små pakker med fond)
- Spisskummin
- Koriander
- Frisk koriander
- Olivenolje
- 100 gram Philadelphiaost
- 50 gram pinjekjerner
- Maldonsalt
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 170 grader. Vask gresskaret skikkelig, skjær av bunn og topp og fjern kjernene.
- Om du bruker butternut squash - eller flaskegresskar som det også heter - må det skrelles.
- Skjær gresskaret i terninger og legg det på et stekebrett kledt med bakepapir. Legg hvitløksfeddene sammen med gresskarterningene og ringle litt olivenolje over. Bak det i ovnen i omtrent 50 minutter. Når gresskaret bakes på denne måten, i stedet for at man bare koker det mørt, får man ut ekstra smak.
- Rist pinjekjerner i litt olje slik at de får en lett brunfarge. Strø over litt maldonsalt og ha det over i en skål. Dette skal brukes på toppen av suppen.
- Hakk løk og fres det gyldent i litt olje i en stor gryte. Tilsett hakket chili. Fres dette sammen med spisskummin og koriander (krydder) og ha i omtrent en liter hønsekraft eller -buljong.
- Ha i osten og de ferdig bakte gresskarterningene og kok opp.