Slik lager du havregrøt
7 December 2020
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Havregrøt er næringsrikt og godt, og gir deg en skikkelig god start på dagen!
Havregrøt kan spises både varm og kald og kan mikses med masse godt som bær, nøtter og annet digg.
Her får du oppskrift på hvordan du lager havregrøt. En versjon som kokes i gryta og en versjon som lages i mikrobølgeovn.
For visste du at det går kjempegreit å lage havregrøt i mikroen? Det er like raskt som det er enkelt.
Vi har ikke tatt med sukker i oppskriften, men du kan ha i sukker eller honning om du ønsker. Det er også veldig god å ha på nøtter, bær, rosiner eller annen topping.
Porsjoner:
4
Tilberedningstid:
00:05:00
Ingredienser Havregrøt i gryte:
- 3 dl havregryn
- 3 dl vann
- 3 dl melk
- 1/2 ts salt
Ungredienser Havregrøt i mikroen:
- 40 gr lettkokte havregryn
- 60 gr melk
- 70 gr vann
- litt salt
Slik gjør du - Havregrøt i gryte:
- Ha alt oppi en liten gryte og kok opp samtidig som du rører godt.
- Skru så ned temperaturen slik at det bare små bobler.
- Rør til det tykner seg litt og hell opp i skåler.
Slik gjør du - Havregrøt i mikro:
- Ha alt oppi en skål (som ikke er i metall) og rør lett sammen.
- Dekk den tett med plastfolie.
- Varm den i mikroen i 1 minutt og ta den så ut.
- Ta forsiktig av plastfolien så du ikke brenner deg. Rør litt.