Shakshuka – en superrask eggerett
6 November 2018
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Superraskt måltid med ingredienser du ofte har hjemme i skapet. Balansert rett med proteiner, karbohydrater, fett og sunt fiber fra brødet. Kun 500 kalorier.
Ønsker du å minimere karbohydratene og øke proteinene? Skip brødet og doble mengden kesam. Vil du minske sukkeret? Velg en usøtet tomatsaus.
Porsjoner:
2
Kcal:
500
Ingredienser:
- 4 stk egg
- 2 bokser tacosaus
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 gul løk
- 1 ss olje
- 1 dl kesam original (7,1 % fett)
- 5 g persille
- 2 skiver rugbrød
Slik gjør du:
- Hakk løken og press hvitløken. Stek løken og hvitløken i olje til den har fått farge
- Tilsett tacosaus og kok opp. Ved behov tilsett litt vann
- Knekk eggene i pannen og la det putre på middelsvarme i ca 10 minutter eller til eggene er ferdige
- Salt og pepre etter smak
- Server med fersk persille, kesam og et veldig grovt brød
Per porsjon:
Kalorier: 500
Fiber (g): 8
Proteiner (g): 24
Fett (g): 26
Karbohydrater (g): 40
Sukker (g): 19
I samarbeid med Evelina Söderholm