Oppskrift på shakshuka
FrokostShakshuka – en superrask eggerett

Shakshuka – en superrask eggerett

6 November 2018

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Superraskt måltid med ingredienser du ofte har hjemme i skapet. Balansert rett med proteiner, karbohydrater, fett og sunt fiber fra brødet. Kun 500 kalorier.

Ønsker du å minimere karbohydratene og øke proteinene? Skip brødet og doble mengden kesam. Vil du minske sukkeret? Velg en usøtet tomatsaus.

Porsjoner:

2

Kcal:

500

Ingredienser:

  • 4 stk egg
  • 2 bokser tacosaus
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 gul løk
  • 1 ss olje
  • 1 dl kesam original (7,1 % fett)
  • 5 g persille
  • 2 skiver rugbrød

Slik gjør du:

  • Hakk løken og press hvitløken. Stek løken og hvitløken i olje til den har fått farge
  • Tilsett tacosaus og kok opp. Ved behov tilsett litt vann
  • Knekk eggene i pannen og la det putre på middelsvarme i ca 10 minutter eller til eggene er ferdige
  • Salt og pepre etter smak
  • Server med fersk persille, kesam og et veldig grovt brød

Per porsjon:

Kalorier: 500

Fiber (g): 8

Proteiner (g): 24

Fett (g): 26

Karbohydrater (g): 40

Sukker (g): 19

I samarbeid med Evelina Söderholm