Safran byggotto
16 November 2018
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Denne retten krever litt forberedelse og tid. Bløtleggingen og kokingen går av seg selv – så du har masse tid til andre ting! Retten inneholder masse proteiner og fiber. Den er til og med vegansk!
Kcal:
545.3
Ingredienser:
- 1 dl bygg, svart eller hvit
- 1,5 dl tørre mungbønner
- 1 stk gul løk
- 10 g buljongterning
- 1 ts gurkemeie
- 0,5 g safran
- 110 g grønne erter
- 1,5 ts salt
- Smak til med pepper
Slik gjør du:
- Forbered dagen før: bløtlegg mungbønnene og bygg. Sett i kjøleskapet
- Finhakk løken og fres på medium varme i en kasserolle med olje
- Tilsett safran, gurkemeie og buljongterningen – rør om
- Tilsett vann, salt, pepper og den bløtlagde byggen og bønnene
- Kok opp. La det koke i en time på lav varme. Rør om innimellom
- Tilsett grønne erter
- La det deretter stå i 15 minutter før servering
Per porsjon:
Kalorier: 545,3
Fiber (g): 20,4
Proteiner (g): 25,5
Fett (g): 8,5
Karbohydrater (g): 84,9
Sukker (g): 9,6
Oppskrift av Evelina Söderholm