oppskrift på safran byggotto
VegetarSafran byggotto

Safran byggotto

16 November 2018

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Denne retten krever litt forberedelse og tid. Bløtleggingen og kokingen går av seg selv – så du har masse tid til andre ting! Retten inneholder masse proteiner og fiber. Den er til og med vegansk!

Kcal:

545.3

Ingredienser:

  • 1 dl bygg, svart eller hvit
  • 1,5 dl tørre mungbønner
  • 1 stk gul løk
  • 10 g buljongterning
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 g safran
  • 110 g grønne erter
  • 1,5 ts salt
  • Smak til med pepper

Slik gjør du:

  • Forbered dagen før: bløtlegg mungbønnene og bygg. Sett i kjøleskapet
  • Finhakk løken og fres på medium varme i en kasserolle med olje
  • Tilsett safran, gurkemeie og buljongterningen – rør om
  • Tilsett vann, salt, pepper og den bløtlagde byggen og bønnene
  • Kok opp. La det koke i en time på lav varme. Rør om innimellom
  • Tilsett grønne erter
  • La det deretter stå i 15 minutter før servering

Per porsjon:

Kalorier: 545,3

Fiber (g): 20,4

Proteiner (g): 25,5

Fett (g): 8,5

Karbohydrater (g): 84,9

Sukker (g): 9,6

Oppskrift av Evelina Söderholm