Rødkål til jul
19 December 2016
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Jul er høysesong for kål, og det er flere gode grunner til at kålen bør ende opp på din middagstallerken. Først og fremst inneholder rødkål godt med C-vitaminer og kostfiber. I tillegg kan man forberede kål på så mange ulike måter - så det er bare å prøve seg frem. Rødkålen passer perfekt som tilbehør til kalkun, and og den typiske julemiddagen. Rødkål er også godt ved siden av brødmåltidet, og er derfor perfekt restemat. Prøv denne alternative rødkålssalaten til julemiddagen - med en deilig kanelsmak. Den kan forberedes dagen i forveien, og smaker fantastisk dagen derpå. Totalt inneholder denne oppskriften til 4 personer ca 600 kcal.
Porsjoner:
4
Kcal:
150
Ingredienser:
- 200 g frisk rødkål
- 2 appelsiner
- 50 g valnøtter
- Saften fra ½ sitron
- 1 ts kanel
- 1 ss olivenolje
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Rør sitronsaft, olivenolje, kanel, salt og pepper sammen i en skål for seg.
- Snitt rødkålen fint og hell marinaden over.
- Rødkålen og marinaden må gjerne stå en halv til en hel dag i kjøleskapet innen servering. Skrell appelsinene og skjær dem i mindre stykker. Halver valnøttene og benytt halve i rødkålen sammen med appelsinen, mens resterende drysses over.