Raske rundstykker med havregryn
7 December 2020
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Finnes det noe bedre enn hjemmebakte, ferske rundstykker som fremdeles er så varme at smøret smelter?
Det er lite som gir meg så helgefølelse som ferske rundstykker til frokost eller lunsj. Disse rundstykkene går kjapt å lage, og hvis du er veldig tidlig oppe med minstemann i familien, kan du rekke å ha de klare til resten av gjengen er våkne og det er tid for frokost. Hvis ikke egner de seg perfekt til lunsj om dere skal ha besøk, eller bare ha en lat og god dag inne med ekstra god formiddagsmat.
Tenn lys på bordet, sett fram favorittpålegget og la de små smøre sine egne rundstykker. Da skal du se at disse rundstykkene kommer til å gå unna. Ha en god helg!
Oppskriften er levert av familiematblogg.no
Ønsker du grovere rundstykker, kan du redusere mengden hvetemel og øke mengden havregryn etter ønske.
Porsjoner:
20-25
Tilberedningstid:
01:30:00
Ingredienser:
- 700 gram hvetemel
- 150 gram havregryn
- 50 gram fersk gjær
- 5 dl melk
- 100 gram smør
- 2 egg
- en klype havsalt
Slik Gjør du:
- Ha mel, salt og egg i en bakebolle.
- Varm opp melken til ca 37 grader, og rør ut gjæren i den lunkne melken. Tilsett så dette i melblandingen.
- Elt deigen med en kjøkkenmaskin i ca ti minutter. Mens deigen elter tilsetter du det tempererte smøret litt og litt.
- Hev til dobbel størrelse ca 1 time.
- Bak ut rundstykkene i ønsket størrelse. Legg under et kjøkkenhåndkle og etterhev dem i ca 30 minutter. Pensles så med egg og dryss over havregryn før de settes inn i ovnen, på midterste rille.
- Stekes på 240 C i 10-12 minutter.