Ramen nuddelsuppe - Vegetar
12 August 2020
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Denne oppskriften på ramen er både enkel å variere, god på smak og lett å lage! Oppskriften holder til 4 porsjoner og passer like godt på kalde dager som en vanlig hverdag. Varier innholdet og bruk de grønnsakene du har hjemme, samt lime og koriander er to smaker som passer perfekt til denne japanske nuddelsuppen.
Oppskrift av Evelina Söderholm
Porsjoner:
4
Tilberedningstid:
00:10:00
Kcal:
511
Ingredienser:
Buljong:
- 1 ss fersk ingefær
- 2 hvitløksfedd
- 3 ss soyasaus
- 3 terninger grønnsaksbuljong
- 1,5 liter vann
- 1 ss sesamolje
- 0,5 stk fersk chili
Til servering:
- ½ pakke stekt tofu
- 1 pakke eggnudler
- 2 stk egg
- 0,5 stk fersk chili
- 1 stk pak choi
- 1 ss sesamfrø
- 200 g edamamebønner
- 2 stk gulrot
Slik gjør du:
- Finhakk ingefær, hvitløk og chili. Varm opp en dyp panne/kjele med sesamolje og fres ingefær, hvitløk og chili i ca 1 minutt. Hell på vann, tilsett buljongterning og soyasaus. Legg i nudlene og kok etter antall minutter på pakken. Kok egg i 5 minutter, skrell og del. Skiv tofu, pak choi, chili og gulrøtter. Server alt i samme bolle, eller grønnsaker, buljong og nudler hver for seg.
Næringsinformasjon
Kalorier
511,4
Fiber (g)
5,2
Proteiner (g)
24,9
Fett (g)
16,1
Karbohydrater (g)
53,2
Sukker (g)
6,3