Oppskrift på pølse
MiddagPølse med ris, bønner og grønnsaker – Sunn hverdagsmat

Pølse med ris, bønner og grønnsaker – Sunn hverdagsmat

21 December 2018

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Enkel hverdagsmat! Pølse trenger ikke være et dårlig alternativ, velg en med høyt kjøttinnhold. Et annet smart tips er å minimere risen, og blande inn bønner og grønnsaker – på den måten får du enkelt opp proteinmengden og ned karbohydratene.

Porsjoner:

3

Kcal:

579

Ingredienser:

  • 3 stk pølse
  • 1 pakke kikerter
  • 200 g hakket brokkoli
  • 1 dl ukokt ris
  • 2 ss Sambal olek

Slik gjør du:

  • Kok ris etter anvisning på pakken
  • Stek pølsen i en non-stick panne – da trenger du ikke stekefett
  • Hell av vannet fra kikertene. Tilsett kikerter og brokkoli i risen, rett før risen er ferdig – slik at grønnsakene blir varme
  • Server pølsen med ris og sambal olek

Per porsjon:

Kalorier: 579,5

Fiber (g): 10,2

Proteiner (g): 27,7

Fett (g): 24,7

Karbohydrater (g): 61,9

Sukker (g): 8,2

Oppskrift av Evelina Söderholm