Pølse med ris, bønner og grønnsaker – Sunn hverdagsmat
21 December 2018
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Enkel hverdagsmat! Pølse trenger ikke være et dårlig alternativ, velg en med høyt kjøttinnhold. Et annet smart tips er å minimere risen, og blande inn bønner og grønnsaker – på den måten får du enkelt opp proteinmengden og ned karbohydratene.
Porsjoner:
3
Kcal:
579
Ingredienser:
- 3 stk pølse
- 1 pakke kikerter
- 200 g hakket brokkoli
- 1 dl ukokt ris
- 2 ss Sambal olek
Slik gjør du:
- Kok ris etter anvisning på pakken
- Stek pølsen i en non-stick panne – da trenger du ikke stekefett
- Hell av vannet fra kikertene. Tilsett kikerter og brokkoli i risen, rett før risen er ferdig – slik at grønnsakene blir varme
- Server pølsen med ris og sambal olek
Per porsjon:
Kalorier: 579,5
Fiber (g): 10,2
Proteiner (g): 27,7
Fett (g): 24,7
Karbohydrater (g): 61,9
Sukker (g): 8,2
Oppskrift av Evelina Söderholm